vajina kararmasıVajina kararması nasıl geçer, vajina kararması nedenleri ve vajina kararmasını önleme yollarını içeriğimizden öğrenebilirsiniz.

Vajina kararması çoğu kadının zaman zaman yaşadığı bir problemdir. Birçok nedenden dolayı ortaya çıkabilen vajina kararmasını fark ettiğiniz anda ilerlemesini engellemek için çözümler uygulamanız gerekmektedir. Vücudumuz bakım yapılmadığında ilerleyen zaman ile birlikte yaşlanmaya başlar. Bazılarımızda genetik yapı ve çevresel faktörlerden dolayı erken yaşlanma görülebilmektedir. Özellikle kadınlar erken yaşlanmanın önüne geçmek için düzenli ve rutin bakımlar yapıp, sağlıklı beslenmeyi spor ile destekleyerek kolayca erken yaşlanmanın önüne geçebilir. Vajina kararması da genellikle ilerleyen yaş ile birlikte görülmektedir. Özellikle estetik görünümü bozan ve cinsel hayatı kötü yönde etkileyen bir sorun olan vajina kararması günümüz teknolojisi ile kolayca düzeltilebilen bir sorundur. Estetik yöntemler ile vajina kararması sorununu çözmek istemiyorsanız evde doğal yöntemler uygulayabilirsiniz. Fakat doğal yöntemlerin etkisi estetik yöntemlerine göre daha az etkili olmaktadır.

Vajina Kararması Nedenleri

Vajina kararması orta yaş ile birlikte görülen bir problemdir. Hem çevresel hem de genetik faktörlerden dolayı ortaya çıkabilmektedir. Vajina kararmasının altında yatan nedenler;

  • İlerleyen yaş kadınlarda vajina kararmasının en sık görülen nedenidir.
  • Hormonsal problemler yaşayan kadınların bir kısmında vajina kararması görülmektedir. Kadınsal hormonlardan olan östrojen hormonunun vücutta üretimi arttığında vajina kararması meydana gelmektedir.
  • Çoğu kadın aktif cinsel yaşama sahip olmaya başladığında doğum kontrol ilaçlarını kullanır. Doğum kontrol ilaçları kullanmak vajina kararmasına neden olmaktadır.
  • Bronzlaşmak vajina kararmasının sıkça görülen diğer bir nedenidir. Güneş ışınların genital bölgeye gelmesi renk pigmentlerine zarar verir ve kararmalar meydana gelir.
  • Yanlış epilasyon uygulamaları sonucu oluşan tahrişler de vajinal kararma nedenidir.
  • Çok dar ve hava almayan kıyafetler kullanmak sadece genital bölgeyi değil tüm vücudu kötü yönde etkiler.
  • Çok fazla sigara tüketimi, bazı hastalıklar, sıkça kilo alıp vermek vajinal kararmanın diğer nedenleridir.

Yukarıda yer alan nedenler dışında bu sorunun altında bazı hastalıklar ve genetik faktörler yatabilir. Bunu öğrenmek ve doğru tedaviyi görmek için doktor muayenesi şarttır. Vajinal kararmanız ani ve yoğun ise mutlaka bir doktor muayenesine gitmenizi öneririz.

Vajina Kararmasını Önlemek İçin Öneriler

Vajina kararmasını önlemek için bazı doğal yöntemlere ve önerilere uyabilirsiniz. Vajina kararmasını önlemek için öneriler ve doğal yöntemler;

  • Kıyafet ve çamaşır seçiminde pamuk kumaşları tercih etmelisiniz. Çok dar ve nefes almayan kıyafetlerden sağlığınız açısından uzak durmalısınız.
  • Özellikle hamilelik döneminde ortaya çıkan veya çıkabilecek kararmaları önlemek için ise doktorunuzun onay verdiği krem, losyon tarzı ürünleri kullanabilirsiniz. Bu ürünleri mutlaka doktor kontrolünde kullanmalısınız. Aksi takdirde hamileliğinize zarar verebilirsiniz.
  • Doğal yöntem olarak ise limon suyu uygulamasını kullanabilirsiniz. Fakat kullanırken dikkatli olmalısınız. Genital bölgenizde kesik veya tahriş var ise limon suyu uygulamasını kullanmayın. Limon suyunu kararmanın olduğu alana uygulayıp masaj yaptıktan sonra durulayın. Bu yöntemi düzenli uyguladığınızda zamanla renk açılması görülecektir. Ama limon suyu asidik bir yapıda olduğu için vajina PH değerini kötü yönde etkileyebilir. Kullanırken dikkatli olmanızda fayda vardır.
  • Diğer bir doğal yöntem ise yoğurt kürüdür. Yoğurt ve limon suyunu karıştırıp kararmanın meydana geldiği vajina veya koltuk altı bölgesine uygulayın. Maske şeklinde sürdükten sonra yoğurdun kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra durulayabilirsiniz.

Vajina Kararması Estetik Tedavisi

Vajina kararması sorununu çözmek için vajina beyazlatma yöntemi uygulanmaktadır. Vajina beyazlatma lazer işlemi ile yapılmaktadır. Genellikle estetik cerrahları tarafından yapılan bu uygulama ile birkaç seans sonrasında vajina kararması probleminden kurtulabilirsiniz. Lazer yöntemi ile vajina kararma tedavisi ağrısız, acısız ve konforlu bir yöntemdir. Bir lazer seansı yaklaşık olarak 5 dakika kadar dürmektedir. Eğer kararma yoğun ise tamamen yok olması için maksimum 3 seans yeterli olmaktadır. Vajina beyazlatmak kalıcı değildir. Genellikle tekrarlayan yanlış epilasyon uygulamaları, hormonsal problemler gibi sorunlardan dolayı ilerleyen zamanlarda tekrar meydana gelebilir. Kararmayı önlemek için tedavi sonrasında doktorunuzun önerdiği krem veya losyonları düzenli kullanmanızda fayda vardır. Düzenli bakım, krem ve losyon kullanımı vajina kararmasının tekrar oluşmasını engelleyecektir.

Vajina Kararması Tedavi Fiyatları

Vajina kararmasının yoğunluğu, yayıldığı alan, doktor tecrübesi, hangi lazer cihazının kullanılacağı gibi kıstaslardan dolayı fiyat değişkenlik göstermektedir. Ayrıca kaç seans alacağınız da fiyat konusu etkilemektedir. Sağlık Bakanlığı kuralları gereği internet sitelerinde fiyat vermek doğru ve yasal değildir. Bu nedenle en doğru fiyat bilgisi için gidip estetik cerrah muayenesi yaptırabilirsiniz.

Vajina kararması tedavi fiyatları ve cerrahın muayene ücretleri hakkında daha fazla bilgi almak için bize iletişim sayfamızda yer alan bilgilerden ulaşabilir kolayca randevu oluşturabilirsiniz. Randevu aldıktan sonra kliniğimizde yer alan çalışan ve doktorlar Vajina kararması tedavi fiyatları hakkında aklınıza takılan tüm soruları cevaplayacaktır. Daha sağlıklı olmanız ve kendinizi daha mutlu hissetmeniz için birçok hastalığın tedavisinde alanında uzmanlarımız ile hizmet veriyoruz. +902122414624 no’lu telefondan polikliniğimizi arayarak Vajina kararması tedavi fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın