Yağ transferi olarak da bilinen yağ enjeksiyonu uygulamasının özellikle son yıllarda vücut şekillendirmede, yüz estetiğinde ve dudak dolgusunda kullanılması oldukça popülerdir. Yüzün ve vücudun çeşitli yerlerini gençleştirmek ve dolgunlaştırmak amacıyla kullanılan yağ enjeksiyonunda amaç vücut kıvrımlarını gölgeleyen bölgesel yağlardan kurtulmak ve bu yağlar ile vücut hatlarını belirginleştirmek aynı zamanda istenen bölgelerde dolgunlaştırma yada büyütmek amacı ile kullanılır.

Çekici bir vücut hattına ve genç görünen bir yüze sahip olmanın cilt altı yağ dokusu ile mümkün olduğunu söyleyebiliriz. Hem vücut hatlarını belirleyen hem de yüze şeklini veren aslında cilt altında biriken yağ dokusudur. Genellikle hem sıkı ve dinç bir beden ve yüz isteyen kişilerin tercih ettiği bu uygulama olan yağ enjeksiyonu ile tek seferde arzu edilen görünüme kavuşmak oldukça kolaydır. 

Vücut şekillendirmede yeni dönem: Yağ transferi!

Ameliyat hakkında daha fazla bilgi almak, önce ve sonrası uygulamaları görmek için bize ulaşabilir ve uzmanlarımızla görüşebilirsiniz.

Yağ Enjeksiyonu (Yağ Dolgusu) Nedir?

Yağ enjeksiyonu, vücudun belirli alanlarından alınan fazla yağ dokusunun hem vücudu şekillendirmek hem de yüzde istenen bölgelere dolgunluk kazandırmak için kullanıldığı estetik bir uygulamadır. 

yağ dolgusu

Bu uygulamada kullanılan yağlar âdeta bir dolgu görevi görerek vücut hatlarının belirginleşmesini; ciltte oluşan çizgilerin, kırışıklıkların ve sarkmaların giderilmesini sağlar. Yağ dolgusu olarak da bilinen bu yöntem genellikle daha çekici bir görünüm elde etmek isteyen kişiler tarafından vücut hatlarını belirginleştirme amacıyla kullanılırken aynı zamanda ameliyat izi olmadan cildinde oluşan yaşlılık izlerini silmek isteyen kişiler tarafından da sıklıkla tercih edilir.

Yağ enjeksiyonu hem yüze hem de vücudun çeşitli bölgelerine uygulanabilen estetik bir müdahaledir. Bu uygulama vücut şekillendirme amacıyla kullanıldığında genellikle dolgun olduğunda daha çekici olarak değerlendirilen meme ve popo gibi alanları şekillendirmek için kullanılır.

Gençleşme amacıyla kullanıldığında ise önceliği yüz ve ellerdir. Yüzün genelinde ve vücudun birçok bölümünde dolgun ve genç bir görünüm elde etmek için kullanılan bu mucizevî uygulama sayesinde kişi hem vücudundaki fazlalıklardan kurtulur hem kıvrımlı ve dolgun görünen bir bedene kavuşur hem de kırışıklığın ve çizgilerin olmadığı genç ve aydınlık görünen bir cilde sahip olur.

Yağ Dolgusu Kimlere Yapılabilir?

Yağ dolgusu için ideal aday, bölgesel yağlanma sorunu olan ancak vücut hatları belirsiz bir yapıya sahip olanlar ve yüzünde yaşlılık belirtisi görmeye başlayan kişilerdir. 

Eğer kişi sadece tek bir operasyonla dolgun ve kıvrımlı bir vücut hatlarına sahip olmak ve aynı zamanda cildinde oluşan sarkmalarından ve kırışıklıklarından kurtularak genç görünmek istiyorsa yağ dolgusu yaptırmayı düşünebilir ancak uygulamayı yaptıracak kişilerin bazı özellikler taşıyor olması gerekir aksi halde yağ dolgusundan istenilen sonuç alınamaz.

Yağ enjeksiyonu yaptıracak kişinin;

  • İyi bir cilt esnekliğine sahip olması gerekir,
  • İyileşmeyi sürecini etkileyecek herhangi bir tıbbi rahatsızlığın olmaması gerekir,
  • Sağlıklı olmak gerekir; kalp, şeker gibi kronik rahatsızlığı olanlar kişiler için ameliyat öncesi alınması gereken önlemler vardır,
  • Prosedür hakkında gerçekçi beklentilere sahip olmak gerekir.

Yağ Enjeksiyonu Nasıl Yapılır?

Yağ enjeksiyonu (yağ dolgusu) genellikle vücut hatlarını dolgunlaştırmak ya da yaşlılık belirtilerinden kurtulmak için kullanılan yağ enjeksiyonu yağların vücuttan liposuction ile alınması, alınan yağların konsantre edilerek kök hücreden zengin hale getirilmesi ve yağların istenen bölgeye transferi olmak üzere 3 aşamadan oluşur. 

  1. Uygulamanın ilk aşamasında Vaser Liposuction yöntemiyle belirlenen alanlardan yağ alımı gerçekleştirilir. Yağ alımının yapılabilmesi için cilt üzerine 1,5-2 mm çapında kesiler açılır. Bu kesilerin içine küçük kanüller yerleştirilir, bu kanüller yağların dokulardan ayrılarak vücuttan dışarı çıkarılmasını sağlar.
  2. Uygulamanın ikinci aşamasında vücuttan alınan fazla yağlar transfer sürecine hazırlanır, bu süreçte yağlar konsantre edilerek kök hücreden zengin hale getirilir. Uygulamanın üçüncü aşaması ise yağların transfer edilme sürecini içerir.
  3. Aspire edilerek transfere hazır hale getirilen yağlar, küçük enjektörler yardımıyla yağ dolgusu yapılacak alana verilir. Dolgu yapılacak alana herhangi bir kesi işlemi yapılmaz. Yağlar enjekte edilip bölgenin şekillenmesi sağlandıktan sonra yağ dolgusu (yağ enjeksiyonu) uygulaması tamamlanır.

Eğer beslenmeyi bozacak miktarda yağ enjekte edilirse, hasta enfeksiyona ve diğer komplikasyonlara açık hale gelir. Bu nedenle nakledilen yağların beslenmeyi bozmayacak miktarda olması çok önemlidir.

Yağ Dolgusu Nasıl Etki Eder?

Plastik cerrahin en temel uygulamalarından biri olan yağ enjeksiyonu aslında bir doku nakli estetiğidir. Vücudun istenmeyen bölümlerinde yer alan yağ dokusu vücudun ihtiyacı olan alanına nakil edilir. Yağ dolgusu biyolojik olarak en uyumlu dermal dolgu maddelerinden biridir, kişinin kendi dokusu olduğu için doğru şartlarda nakil edildiğinde verilen alana uyum sağlar. Böylece yağ hücreleri nakil edilen alandaki diğer cilt altı dokularla ve yağ dokusu ile birleşerek bu alana uygun olarak çalışmaya başlar ve bu sayede istenilen etkiyi sağlar.

Vücudun Hangi Bölgelerine Yağ Enjeksiyonu Yapılabilir?

Yağ enjeksiyonunun en sık kullanıldığı alan yüz bölgesidir ancak bu uygulama vücut şekillendirme amacıyla da popo da kullanılabilir. 

Yüz gençleştirme ve şekillendirme amacıyla kullanıldığında elmacık kemiklerini belirginleştirmek, dudakları dolgunlaştırmak; göz çevresindeki, alındaki ve dudak kenarlarındaki çizgileri ve kırışıkları yok etmek ve çene hattını belirginleştirmek amacıyla yüzün tamamına yağ enjeksiyonu yapılabilir.

Aynı zamanda yaşlılığın etkisiyle kırışan ve sarkan ellerin gençleştirilmesi amacıyla ellere de yağ enjeksiyonu yapılabilir. Vücut şekillendirme amacıyla yapılan meme büyütme, popo dolgunlaştırma ve bacak estetikleri de yağ enjeksiyonu ile yapılabilir. Yağ enjeksiyonu, eller ve yüz de dâhil olmak üzere vücudun neredeyse tamamını yeniden şekillendirmek için kullanılabilir.

Yağ Enjeksiyonu İle Vücut Şekillendirme

Yaşlanmanın kişi üzerinde yarattığı olumsuz etkiler saymakla bitmez; yaşımız ilerledikçe çevresel faktörlerin de insan üzerinde yarattığı etkiyle karın, bel, kalça, bacak gibi alanlarda yağlar depolanır. Vücut kıvrımlarını oluşturan hatlarda biriken bu yağlar, kişinin estetik ve çekici bir bedene sahip olmasının önünde bir engel oluşturur.

Ayrıca, genetik sebeplerden ötürü fiziki yapı orantısız olabilir; dolgun bir yapıya sahip olması gereken göğüs ve popo düz bir yapıya sahip olabilir. Oysa her kadın ve erkek dikkat çekici bir vücut hattına sahip olmak ister. Bu sebeple birçok kişi bölgesel yağlarından kurtulmak ve vücut hatlarını dolgunlaştırmak için spor ve diyet gibi uzun uğraşlar gerektiren yöntemlere yönelirler. Bu uygulama tam da hayal ettiğiniz gibi sizi hem fazla yağlarınızdan kurtarır hem de vücut hatlarınızın belirginlik kazanmasını sağlar.

Yağ enjeksiyonu ile vücut şekillendirme; hastanın karın, basen gibi bölümlerinde bulunan mevcut yağın alınıp farklı bölgelere enjekte edilmesi ile gerçekleştirilen bir işlemdir. Genellikle bölgesel yağlanma sebebiyle vücut hatlarının belirginliğini yitiren kişiler tarafından popoyu ve memeyi dolgunlaştırmak amacıyla kullanılır. Bu uygulamanın amacı kişiyi hem bölgesel yağlardan kurtarırken kişinin kalça ve göğüs gibi alanlarına dolgunluk kazandırarak çekici ve genç bir görünüşe sahip olmasını sağlamaktır.

Yağ transferi ile yapılan vücut şekillendirme işlemlerinde öncelikle Liposuction yöntemiyle vücudun bir ya da birden fazla alanından yağlar alınır ve sonra bu yağlar hastanın arzusu doğrultusunda vücut hatlarını şekillendirmek için kullanılır.

Kişinin kendi yağının kullanıldığı bu uygulama, hastaların hem incelmesini sağlar hem de dolgun memelere ve kalça sahip olmasını sağlar. Böylece yağ transferi sayesinde vücut daha şekilli ve kıvrımlı bir görünüm elde eder. Yağ enjeksiyonu uygulaması genellikle göğüse, popoya ya da bacağa uygulanır.

Memeye Yağ Enjeksiyonu

Memeye yağ enjeksiyonu, protez ile meme büyütme işlemine göre daha doğal sonuçlar ortaya çıkardığı için özellikle son dönemlerde oldukça ilgi çekmektedir. Memeye yağ dolgusu uygulaması, memenin büyütülmesi ve dolgunlaştırılması için yapılan estetik bir uygulamadır. Bazı kişiler genetik yatkınlıktan dolayı, bazı insanlarsa kilo alıp verme ya da yaşlanma gibi sebeplerden dolayı küçük yapılı memelere sahip olur. Ameliyat kapsamında öncelikle Liposuction yöntemiyle vücut yağları alınır ve bu yağlar belirli işlemlerden geçirildikten sonra memeye enjekte edilir. Yağ dolgusu ile yapılan meme büyütme ameliyatı, genellikle karın bölgesinden alınan yağlar ile yapılır. Memeye enjekte edilen yağlar bir dolgu maddesi görevi görerek memenin büyümesini ve dolgun görünmesini sağlar. Bu ameliyat sayesinde kişi hem bölgesel yağlarından kurtulmuş olur hem de dolgun göğüslere sahip olur.

Memede dolgunluk sağlaması amacıyla enjekte edilen yağlar memenin her yerine eşit olarak dağıtılır ve memenin yeniden şekil alması sağlanır. Memeye enjekte eden yağlar dolgu görevi gördüğü için tıpkı silikon memede olduğu gibi göğüsler dik ve dolgun görünmeye başlar. Ancak memeye yapılan yağ enjeksiyonu memeyi bir sütyen ölçüsü kadar büyütebilir. Eğer istenen daha dolgun göğüslere kavuşmak is meme protezi ile beraber yağ enjeksiyonu yapılabilir. Bu işlem memeye daha doğal bir görünüm verecektir.

Kalçaya Yağ Enjeksiyonu

Yağ enjeksiyonu ile kalça büyütme, vücudun çeşitli yerlerinden alınan yağların kalçaya dik ve dolgun bir görünüm vermek amacıyla kalçayı şekillendirmek için kullanılır. Çekici bir görüntüye sahip olma konusunda kalça dolgunluğunun önemi tartışılmaz.

Kadınların birçoğu da çekici görünmeyi arzu etkileri için dolgun ve dik bir popoya sahip olmak ister. 

Brezilya popo estetiği olarak da bilinen yağ dolgusu ile popo büyütme ameliyatı kapsamında Liposuction yöntemiyle vücudun uygun görülen bir bölgesinden yağ alınır ve bu yağlar dolgunluk kazandırması amacıyla popoya enjekte edilir. Brezilyalı kadınların kalçasından ilham alınarak gerçekleştirilen ameliyat sonrasında yağ dolgusu ile kalça büyütme yaptıranlar daha dolgun ve daha yuvarlak duran bir kalça kontürü elde ederler.

Yağ transferi ile yapılan kalça büyütme estetiği sayesinde birçok kadın hayalindeki dolgun popoya kavuşabilir. Popo büyütmede kullanılan yağ dolgusu, popo protezine göre daha güzel ve dolgun bir görüntü sağlar.

Bacağa Yağ Enjeksiyonu

Bacağa yağ enjeksiyonu uygulaması genellikle çarpık bacaklı kişiler tarafından ya da bacağının inceliğinden rahatsız olan kişiler tarafından kullanılan bir uygulamadır. Bacakta kötü bir görüntüye sebep olan inceliği ya da çarpıklığı ortadan kaldırmak için bacak formu, yağ transferi uygulaması ile yeniden tanımlanır. Yağ dolgusu ile yapılan bacak estetiği kapsamında bacaklar kalınlaştırılabilir, eşitlenebilir ve dolgunluk kazandırılabilir.

Bacağa yapılan yağ enjeksiyonu kapsamında genellikle ince ve biçimsiz görünen bacakların görünümü iyileştirilir ya da çarpık bacak sorunu ortadan kaldırılır. 

Minimum cerrahi müdahale gerektiren bir uygulama olması sebebiyle ‘ameliyatsız bacak dolgusu’ olarak da bilinmektedir aynı zamanda ‘dolgu ile bacak estetiği’, ‘çarpık bacak dolgusu’ gibi isimlerle de anılmaktadır. Farklı isimlerle anılan bu ameliyatın tek amacı kusursuz bir bacak görünümü elde etmektir.

Yağ Enjeksiyonu ile Yüz Şekillendirme

Yağ transferi ile yüz şekillendirme uygulamasının genel amacı herhangi bir nedenden ötürü ciltte meydana gelen deformasyonları düzeltmektir. Kimi zaman genetik faktörlerden dolayı kimi zaman da yaşlanmanın etkisiyle deri altındaki yağ hücreleri azaldığı için göz kenarlarında kırışıklıklar ve göz altlarında çökmeler, yanaklarda dolgunluk kaybı ve sarkma ve alında ya da dudak kenarlarındaki çizgilerde derinleşme meydana gelebilir, bazen de yüz hatları doğuştan düz bir yapıya sahip olabilir.

Yüz hatlarının bu görünümü doğal olarak kişiyi mutsuz eder çünkü herkes yüzünün genç görünmesini, ışıltısının devam etmesini ve aynı zamanda simetrik yüz hatlarına sahip olmayı ister. Maalesef herkes hayalini kurduğu bu görünümü doğrudan elde edemeyebilir ancak yağ enjeksiyonu ile yüzde istenilen güzellik ve gençlik etkisini yaratmak artık çok kolay.

Yağ transferi yüzünüzün dolgunlaşmasını sağlayan ve yüzdeki kırışıkların görünümün iyileşmesine yardımcı olan bir uygulamadır. Yüze yağ enjeksiyonu yapılırken çene, yanak, elmacık kemiği, dudak, şakak, alın gibi yüzün birçok farklı bölgesi için şekillendirilebilir.

Yağ dolgusu sayesinde kişinin kendi vücut yağları kullanılarak basık yanaklar, düz elmacık kemikleri ya da düz çene hattı yağ transferi ile yeniden şekillendirilebilir. Aynı zamanda bu mucizevî uygulama ile göz çevresindeki kırışıklardan ve gözaltındaki çukurlardan da kurtulmak oldukça kolaydır.

Yüzde daha canlı, genç ve pürüzsüz bir görünüm yaratma amacıyla yapılan yağ dolgusunda düz elmacık kemiklerini daha belirgin bir hale getirmek için yanaklara yağ enjekte edilir. Yüzü estetik olarak güzel ve çekici kılmak için yağ enjeksiyonu yapılırken göz çevresinde oluşan sorunlar için ya da alındaki derin kırışıklar için sorunlu alana yağ dolgusu uygulanır. Böylece yüze yağ enjeksiyonu uygulaması sayesinde yüzün yaşlı ve yorgun görünmesine sebep olan kırışıklıklar ve çöküklükler ortadan kaldırılırken aynı zamanda yüze doğal bir şekilde dolgunluk kazandırabilir.

Yüze yağ enjeksiyonu yapılırken öncelikle bölgesel vücut yağları çekilir ve bu yağlar sonra yüzdeki kırışıkları ve çökükleri doldurması amacıyla kullanılır. Vücut yağları uygulandığı alanda adeta bir dolgu etkisi yaratarak cildin sıkı ve dolgun bir görünüm elde etmesini sağlar. Bu işlem için kullanılacak yağların alımı için genellikle karın, bel ve basen bölgesi gibi yağların erimeye karşı dirençli olduğu bölgeler tercih edilir.

Dudağa Yağ Enjeksiyonu

Dudağa yağ enjeksiyonu, dudağın kalıcı olarak dolgun görünmesini sağlamak için yapılan estetik bir uygulamadır. Bu estetik prosedür kişinin kendi vücudundan alınan yağlarla dudağın şekillendirmesini ve dolgun görünmesini sağlar.

Dudak dolgusunun düzenli olarak tekrarlanma zorunluluğu son dönemlerde dudak estetiğinde yağ enjeksiyonuna olan ilgiyi artırmıştır. Ancak yine de yağ enjeksiyonu sonrası dudakta asimetriler oluşabilir. Bu nedenle dudak için yine de hyalüronik asit bazlı dolgular tercih edilmelidir.

Gözaltına Yağ Enjeksiyonu

Gözaltına yağ enjeksiyonu genellikle gözaltında oluşan renk değişikliklerini ve çökmeleri ortadan kaldırmak için yapılır. Ancak göz çevresine yapılan yağ dolgusu ile gözaltı morluklarının yanı sıra göz çevresindeki kırışıklıkların ve gözaltı torbalarının görünümü de iyileşir. Böylece yağ transferi sayesinde yüzün odak noktası olan gözlerin genel anlamda gençleşmesi sağlanır.

Yüze Yağ Dolgusu

Yüze yağ dolgusu uygulaması yüze canlılık ve dolgunluk kazandırmak amacıyla yapılır. Uygulama kapsamında vücudun çeşitli bölgelerinden alınan yağlar; yüzün kırışıklık, çökme ya da sarkma gibi sorunların olduğu bölgelerine enjekte edilir.

Nakil edilen yağ dokusu adeta bir dolgu görevi görür ve böylece yüzde yer alan derin kırışıklıklar doldurulur ve yok edilir, yanaklara ve elmacık kemiklerine ihtiyacı olan dolgunluk kazandırılır, göz çevresinde meydana gelen morluk ve torbalanma gibi sorunlar yok edilir.

Yüze yağ enjeksiyonu sadece yüze hacim kazandırmakla kalmaz, aynı zamanda doku ve tonu iyileştirerek cildi canlandırıp gençleştirir. Yüze yağ dolgusunda cilde herhangi bir kesi yapılmadığı için iyileşme sürecine ihtiyaç duyulmaz. Ayrıca kişinin kendi yağ dokusu kullanıldığı için yapay dolgu enjeksiyonlarına göre çok daha doğal ve kalıcı sonuçlar elde edilir.

Yağ Enjeksiyonu Kimlere Uygulanır?

Yağ enjeksiyonu kişinin kendi yağı ile vücudun ya da yüzün şekillendirildiği estetik bir uygulamadır. Bu estetik uygulamanın iki farklı amacı vardır; ilki bölgesel yağlarından kurtulmak, vücut kıvrımlarını öne çıkarmak, ikincisi ise istenen bölgeleri dolgunlaştırmak ve destek olmaktır. Yağ enjeksiyonu vücudundaki yağ dengesinin orantılı ve estetik olmasını isteyen kişiler için uygundur. Eğer kişi spor ve diyet programları ile kilo veremiyorsa ve vücut hatlarının daha kıvrımlı olmasını istiyorsa bu uygulamayı yaptırmalıdır.

Yağ transferi yapılabilmesi için kişinin bölgesel yağlanma sorununun olması ve vücudunun göğüs, popo gibi dolgun görünmesi gereken alanlarının düz bir yapıya sahip olması gerekir. Örneğin yağ enjeksiyonu bel bölgesinin inceltmek ama aynı zamanda göğüslerini de dolgunlaştırmak isteyen biri için uygundur çünkü bu estetik prosedürün amacı bölgesel yağlardan kurtulmak aynı zamanda dolgun ve kıvrımlı vücut hatlarına sahip olmaktır.

Genetik faktörlerden dolayı ya da yaş ilerlediği için yüzde bazı değişimler meydana gelebilir. Yumuşak doku kayıpları, cilt altı dokunun zayıflaması ve cildin elastikiyetini kaybetmesi bunlardan bazılarıdır. Bu sorunlar nedeniyle genellikle orta yüz bölgesinde sarkma oluşur; alın, göz çevresi ya da dudak kenarlarında çizgiler ya da kırışıklıklar meydana gelebilir. Yüz bölgesinde bunlar gibi sorunları olan herkese yağ enjeksiyonu uygulanabilir. Ayrıca yapısal olarak yüz hatları düz, çene ucu geride olan hastalar da yağ enjeksiyonu için uygun birer adaydır.

Yağ Enjeksiyonu Ne İşe Yarar?

Yağ enjeksiyonunun iki etkisi vardır. İlk olarak yenileyici bir etkiye sahiptir, kişinin gençleşmesini sağlar. İkinci etkisi dolgu etkisidir, vücudun istenilen alanlarını belirginleştirmeyi sağlar. Bu kapsamda yağ enjeksiyonu;

  • Yüz ve vücut hatlarını düzeltir ve belirginleştirir
  • Bölgesel yağlardan kurtulmayı sağlar
  • Yaşlılık çizgilerini ortadan kaldırır
  • Dudaklara dolgunluk kazandırır
  • Elmacık kemiklerini belirginleştirir
  • Gözaltı morluklarını yok eder
  • Yüzde oluşan çökmeleri ve sarkmaları yok eder
  • Elleri gençleştirir
  • Kaşlardaki ve göz kapaklarındaki düşüklükleri yok eder
  • Kalçayı dolgunlaştırır
  • Bacak hatlarını düzeltir ve kalınlaştırır
  • Memeye dolgunluk kazandırır ve dikleşmesine yardımcı olur
  • Elleri gençleştirir

Neden Yağ Enjeksiyonu Yaptırmalıyım?

Karın, bel, üst bacak ve kalça gibi bölgelerde biriken yağlar kişiyi olduğundan daha kilolu gösterebilir. Her ne kadar kişi diyet, spor gibi yöntemlerle bu yağlardan kurtulmak istese de vücudun bu alanlarında biriken yağlar inatçıdır, kolay bir şekilde vücuttan atılamaz. Bu nedenle bölgesel yağlanmadan oldukça yorucu ve uzun geçebilir. Oysa yağ transferi uygulaması sayesinde kolay bir şekilde inatçı yağlardan kurtulmak, vücut hatlarını belirginleştirmek ve gençleşmek mümkündür.

Çok amaçlı bir uygulama olan yağ enjeksiyonu hem incelme sağlar hem vücut şekillendirir hem de kişiyi gençleştirir. Vücudun çeşitli yerlerinden alınan yağlar meme ve kalçayı dolgunlaştırmak için ve aynı zamandan yüzde oluşan çökmeleri ve kırışıklıkları yok etmek için kullanılabilir.

Eğer kişi tek bir operasyonla dolgun ve kıvrımlı bir vücut hatlarına sahip olmak istiyorsa ve sarkmalarından ve kırışıklıklarında kurutulup gençleşmek istiyorsa yağ enjeksiyonu yaptırmalıdır. Yağ transferi uygulaması kapsamında alınan yağlarla popo ve meme dolgunlaştırılabilir ve yüzdeki deformeler yok edilebilir.

Yağ Transferinin Avantajları Nelerdir?

Yağ transferi yüzde dudak dolgunlaştırmak, göz altı torbaları azaltmak, alın çizgilerini doldurmak, kırışıkları yok etmek ve çene şekillendirmek için kullanılabilir. Yağ dokusu yüzünüzle tamamen birleşeceği için mimikleriniz ile uyumlu sonuçlar ortaya çıkarır. Yağ transferi sayesinde incelen deri yapınız daha kaliteli bir hale gelir. Cildiniz gençleşmeye ve pürüzsüz görünmeye başlar. Bu uygulamanın çok tercih edilen bir operasyon olmasının tek sebebi doğal sonuçlar ortaya çıkarması değildir, bunun dışında yağ transferinin birçok avantajı vardır. Örneğin;

  • Yağ enjeksiyonunda kişinin kendi vücudundan alınan yağlar kullanıldığı için alerji vb. gibi riskler oluşmaz.
  • Vücut ve yüz şekillendirme için kullanılan yağ enjeksiyonu ile Kullanılan yağ, canlı bir doku olduğu için yeni yerinde normal şekilde işlevini göstermeye devam edeceği için oldukça doğal sonuçlar elde edilir.
  • Uygulama yapıldıktan sonra ortaya çıkan sonuçlar herhangi bir düzeltme gerektirmeden yıllarca etkisini sürdürür.
  • Yağ transferi sadece enjekte edildiği yere dolgunluk sağlamakla kalmaz, bu bölgede kolajen üretimini destekler ve deri kalitesini artırır. Bu nedenle yara izlerinin tedavisinde de oldukça başarılı sonuçlar sağlar.
  • Oldukça kolay uygulanabilen bir uygulama olduğu için iyileşme süreci konforludur ve günlük hayata dönüş hızlı olur.

Yağ Enjeksiyonu Kalıcı Mıdır?

Yağlar vücuda transfer edildiğinde bulunduğu alana adapte olarak işlev görmeye devam eder bu nedenle yağ enjeksiyonu ile yapılan yüz ya da vücut şekillendirme işlemlerinin etkisi kalıcıdır. Ancak uygulamanın kalıcılığı eklendiği bölgeye göre değişkenlik gösterir. Yüz ve meme gibi hareketsiz bölgelerde enjekte edilen yağ daha uzun ömürlü olurken, bacak şekillendirme için yapılan yağ enjeksiyonları daha hızlı bir şekilde eriyebilir.

Yağ enjeksiyonunun kalıcılığı transfer edilen yağ hücrelerinin canlılığı ile ilişkilidir. Vücuttan alınan yağlar transfer edildiğinde yağ hücreleri ne kadar yaşarsa yağ enjeksiyonu o kadar kalıcı olur. Artık gelişen teknoloji sayesinde vücuttan alınan yağlar hava ile temas ettirilmeden transfer edilebildiği için doku kaybı daha az olur ve yağların kalıcılık süresi de uzamıştır.

Vücut şekillendirme amacıyla ilk kullanıldığında yağ hücrelerinin kalıcılığı %30 civarındaydı ancak gelişen tekniklerle birlikte bu oran günümüzde ortalama olarak  %60’a kadar çıktı ve son dönemde kullanılan vaser liposuction ve kök hücre ayrıştırma tekniği sayesinde oran %80’e kadar çıkabiliyor.

Yağ Enjeksiyonu (Yağ Dolgusu) Öncesi ve Sonrası

Yağ dolgusu, kişiyi hem şekillendiren hem de gençleştiren çok amaçlı bir estetik prosedür olup oldukça basit bir şekilde uygulanabilir. Ancak yağ dolgusu öncesi ve sonrasında dikkat edilmesi gereken bazı konular bulunmaktadır.

Yağ Dolgusu Uygulaması Öncesi: Yağ dolgusu uygulaması öncesinde, hasta ve hekimin hangi bölgelerden ne kadar yağ alınacağına ve bu yağların nereye transfer edileceğine karar vermesi gerekmektedir. Enjekte edilen yağın yeniden emilim oranı yüksektir, bu nedenle aşırı yağ doldurulması oldukça yaygındır ancak bu oran, yağ dokusunun beslenmesini engellemeyecek kadar fazla olmamalıdır. Eğer yağ erime oranı fazla olursa, işlemin tekrarlanması gerekebilir.

Yağ Dolgusu Sonrası Riskler: Tüm cerrahi prosedürlerde olduğu gibi, yağ dolgusu da bir dereceye kadar risk içerir. Operasyon sonrasında nadir de olsa morarma, asimetri, enfeksiyon, sıvı ve kan toplaması gibi sorunlarla karşılaşma olasılığı bulunur. Bu tür sorunları önlemek için yağ dolgusu işleminin uzman bir estetik ve plastik cerrahi uzmanı tarafından steril bir ortamda gerçekleştirilmesi önemlidir.

Yağ Dolgusu Sonrası İyileşme Süreci: Yağ dolgusu yaptıranlar genellikle iyileşme sürecini ağrısız, acısız ve konforlu olarak tanımlarlar. İyileşme süreci kişinin sağlık durumuna bağlı olarak değişebilir, ancak genellikle 7-10 gün içinde hasta kendini toparlar ve günlük yaşamına döner. Cerrahi bir operasyon olmasına rağmen minimal müdahaleler yapıldığı için ciddi komplikasyonlar nadiren görülür. Yalnızca liposuction ile yağ alınan bölgede hafif ödem, morluk ve hassasiyet oluşabilir, ancak bu şikayetler genellikle kısa süre içinde kendiliğinden geçer. Yağ dolgusu çok küçük iğnelerle yapıldığı için yağların transfer edildiği alanlarda yara izi, şişlik veya morarma gibi sorunlar oluşmaz.

Yağ Dolgusu Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler: Yağ dolgusu, kalıcı sonuçlar sunduğu için birçok kişi tarafından ideal bir dolgu maddesi olarak kabul edilir. Ancak transfer edilen yağlar, bulundukları bölgede normal şekilde çalışmaya devam eder, bu nedenle kilo alıp verme durumunda transfer edilen yağlar da değişebilir. Bu sebeple yağ enjeksiyonu sonrasında kişinin kilosunu sabit tutması önemlidir.

Yağ Enjeksiyonu (Yağ Dolgusu) Fiyatları

Yağ Enjeksiyonu (Yağ Dolgusu) fiyatları uygulama yapılacak alanın büyüklüğüne ve çeşitliliğine göre farklılık gösterir. Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Bu nedenle 0 212 241 46 24 no’lu telefondan bizleri arayarak ya da İstanbul-Nişantaşı’nda yer alan polikliniğimizi ziyaret ederek yağ dolgusu fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Yağ dolgusunda yağlar vücudun hangi bölgesinden alınır?

Vücudun birçok yerinden yağ alınabilir ancak eğer bir engel yok ise  uyluk iç ve dış yüzleri, karın alt kısmı, bel bölgesi bazen popo bölgesi öncelikli olarak tercih edilir çünkü bu alanlardan alınan vücut yağları erimeye karşı dirençlidir.

Yağ enjeksiyonunda ne kadar yağ alınır?

Vücudun birçok yerinden yağ alınabilir ancak eğer bir engel yok ise  uyluk iç ve dış yüzleri, karın alt kısmı, bel bölgesi bazen popo bölgesi öncelikli olarak tercih edilir çünkü bu alanlardan alınan vücut yağları erimeye karşı dirençlidir.

Yüze yağ enjeksiyonu ne kadar kalıcı?

Yağ dolgusu kalıcı etkiye sahip bir estik prosedürdür ancak kalıcılığı etkileyen birçok faktör vardır. Yüz hareketsiz bir bölge olduğu için yüze yapılan yağ dolgusu diğer bölgelere yapılan yağ enjeksiyonuna oranla daha kalıcıdır. Yağ dolgusunun kalıcılığı koruyabilmesi için kişinin çok fazla kilo alıp vermemesi gerekir çünkü kilo verdikçe transfer edilen yağlar da eriyebilir.

Yağ dolgusu ne kadar sürer?

Yağ dolgusu uygulamasının süresi vücuttan alınacak yağ miktarına ve yağın enjekte edileceği bölgelerin sayısına göre değişiklik gösterebilir. Örneğin yüz ve el gibi küçük çaplı bölgelere yapılan yağ dolgusu genellikle 30 dakika ile 1 saat arasında sürer. Ama popo ya da meme büyütme amacıyla yapılan yağ dolgusu uygulaması 2 saat kadar sürebilir. 

Yağ enjeksiyonu erir mi?

Yağ enjeksiyonu kalıcı etkiye sahip bir estetik operasyondur. Yağ transferi ile alınan yağ dokusu, işlevini yitirmeden yeni bölgeye uygulandığı için canlılığını korur ve transfer edilen bölgeye adapte olur. Bu nedenle uygulama kapsamında vücuda transfer edilen yağların azalması ya da tamamen erimesi beklenen bir durum değildir.

Sadece yağlar transfer edildikten sonra ilk aşamada yağların %30’luk bir kısmı doğrudan yok olur, beklenen bir durum olduğu için vücuda daha fazla yağ transfer edilir. Yağların uzun vadede kalıcı olabilmesi de hastanın yaşam tarzıyla ilişkilidir. Eğer kilo kontrolü sağlanırsa yağların erimesi söz konusu olmaz ama kişi sürekli kilo alıp verirse vücudun diğer bölümlerinde olduğu gibi yağ enjeksiyonu yapılan alanda da doku kaybı olabilir.

Yağ enjeksiyonu ne zaman oturur?

Yağ dolgusu uygulamasından sonra ilk hafta ödem sebebiyle uygulama alanı şiş olacaktır bu nedenle tam sonucu görebilmek için beklemek gerekir. Yağ enjeksiyonu uygulamasının oturması zaman alır çünkü operasyon sonrasında ilk üç aylık sürede yağların bir kısmı nakil edildikleri alanlara adapte olmadığı için eriyecektir. Yağların erime ihtimali göze alınarak ihtiyaç duyulandan bir miktar fazla yağ transfer edilir. Bu sebeple yağ dolgusu sonrasında elde edilen ilk sonuçlar görünüş olarak kişiye abartılı gelir ancak bu yağlar 3 ay içinde erir ve son şeklini alır.

Yağ enjeksiyonu uygulaması zararlı mıdır?

Yağ dolgusu uygulaması olarak da bilinen yağ enjeksiyonunda kullanılan yağlar tamamen kişinin kendi vücut yağları olduğu için herhangi bir alerji riski oluşturmaz, son derece güvenilir bir uygulamadır.