Göz kapağı estetiği yani Blefaroplasti, yaşlanma belirtilerinin kendini ilk gösterdiği alanlardan biri olan göz çevresini eski formunu kazandırmak amacıyla gerçekleştirilen bir operasyondur. Yaş ilerledikçe cilt altındaki yağ dokusu azalır buna bağlı olarak da cilt elastikiyetini kaybeder ve göz çevresinde yorgun ve yaşlı bir görünüm oluşur. Kişiyi rahatsız edecek bu görünümünden alt ve üst göz kapağına yapılacak küçük dokunuşlarla kurtulmak oldukça kolaydır.  

Göz Kapağı Düşüklüğüne Çözüm

Ameliyat hakkında daha fazla bilgi almak, önce ve sonrası uygulamaları görmek için bize ulaşabilir ve uzmanlarımızla görüşebilirsiniz.

Göz Kapağı Estetiği (Blefaroplasti) Nedir?

Göz kapağı estetiği (Blefaroplasti), göz çevresinde oluşan sorunları yok etmek için alt ve üst göz kapaklarına ve göz çevresine uygulanan cerrahi girişimlerin bütününü ifade eder.

Operasyon kapsamında genellikle göz kapağındaki sarkan deri ve fazla olan kas dokusu çıkarılarak göz kapağının görünümü iyileştirilir. Ancak ihtiyaç duyulduğunda göz kapaklarıyla birlikte göz çevresine de müdahalede bulunulur ve göz çevre dokusu gerilir.

Bu estetik operasyon, göz kapağındaki ve göz çevresindeki sorunları çözüme kavuşturularak göz bölgesine gerçek anlamda sıkı ve genç bir görünüm kazandırır.

Göz kapağı estetiği genellikle kişinin ifadesini gençleştirmek ve çok daha etkileyici bir ifade kazandırmak amacıyla alın kaldırma, kaş kaldırma ve endoskopik orta yüz ameliyatları ile birlikte kombine şekilde uygulanabilmektedir.

Göz Kapağında Yaşlanma Belirtileri ve Tedavileri

Göz Kapağı Sarkması Neden Olur?

Göz kapağı sarkması, genellikle yaşın ilerlemesi ve yer çekiminin etkisiyle meydana gelmeye başlar. Göz kapağı derisi vücudumuzdaki en ince deri yapısına sahip alandır.

Güneş ışınlarına maruz kalma, hava kirliliği, uyku düzensizliği aşırı sigara ve alkol tüketimi, sağlıksız beslenme gibi çevresel faktörler de yaşlanmanın etkilerini hızlandırır. Yaşlanmanın etkisiyle ciltteki kolajen üretimi gittikçe azalır, günden güne cilt sıkılığını kaybeder ve göz kapağı derisi sarkmaya başlar.

Göz kapağı derisinin sarkmasında genetik faktör de önemli bir rol oynar, bazı kişilerde doğuştan göz kapağı düşük veya sarkık olabilir. Üst göz kapağının sarkması ile birlikte gözün doğal ve estetik görünümü bozulur. Aynı zamanda görme eylemi zorlaşır ve cilt daha sarkık görünür. Bazı hastaların göz kapaklarında şişlik şeklinde yağ birikintileri de görülebilir.

Göz Çevresinde Oluşan Yaşlanma Belirtileri

Yüzün en hassas bölümlerinden biri olan göz çevresi ince ve hassas bir yapıya sahiptir. Bu nedenle ilk olarak göz çevresinde yaşlanma belirtileri ortaya çıkar. Yaşlanmanın etkisiyle birlikte;

  • Göz kapağında zamanla gevşeme ve sarkma,
  • Göz çevresinde kaz ayağı adı verilen ince kırışıklıklar,
  • Gözaltında renk değişimleri ve torbalanmalar oluşur.

Göz kapağında ve göz çevresinde meydana gelen bu değişiklikler kişinin yorgun ve yaşlı görünmesine sebep olur ve estetik olmayan görüntülere yol açar. Bu rahatsızlıklar sağlık açısından bir sorun oluşturmasa da kişiyi görsel olarak rahatsız ettiği için kadın ve erkek fark etmeksizin tedavi ettirmek ister.

Diğer rahatsızlıkların yanı sıra üst göz kapağı düşüklüğü kişiyi sadece görsel anlamda rahatsız etmez, aynı zamanda görüş alanını kısıtladığı için tıbbı bir sağlık sorunu da oluşturabilir. Alt ve üst göz kapağında meydana gelen bu sorunların tedavisi için genellikle göz kapağı ameliyatı tercih edilir.

Göz Kapağı Düşüklüğü Nedir ve Nasıl Geçer?

Göz kapağı sarkması genellikle yaşlanma ile birlikte meydana gelir ancak göz kapağı tümörleri, kistleri veya şişmesi, nörolojik durumlar, göz enfeksiyonları, göz kaslarında oluşan sinir hasarı ya da göz travması gibi nedenler de göz kapağının sarkmasına neden olabilir. Çeşitli nedenlerden dolayı oluşan göz kapağı sarkması tedavi edilmediğinde düşük göz kapağı sorununu ortaya çıkarır.

Göz kapağı düşüklüğü, göz kapağının sarkarak gözün renkli bölümünü bir milimetreden daha fazla kapatmasını ifade eden bir sağlık sorunudur, sadece bir gözde oluşabileceği gibi iki gözde birden de oluşabilir. Göz kapağı düşmesi, genellikle çevresel faktörlere bağlı olarak oluşan deri bollaşması sonucunda göz kapağı sonradan düşer ancak bazı kişilerde doğuştan da var olabilir.

Göz kapağında oluşan bu düşüklük tedavi edilmediği takdirde zaman içinde kişinin görüş alanını kısıtlayarak görme sorunları ortaya çıkarır. Doğuştan var olan ya da zaman içinde oluşan göz kapağı düşüklüğü, sağlık sorunlarına neden olduğu için ve estetik olmayan bir görüntü yarattığı için kişiyi rahatsız eder ve tedavi edilmesi gerekir.

Düşük göz kapağı sorunu olan çoğu kişi bitkisel çözümlerle ve egzersizle göz kapağındaki bu sorunun tedavi edilebileceğine inanır ama göz kapağı düşüklüğü bitkisel tedavilerle ya da egzersizlerle tedavi edilmez.

Göz kapağı düşüklüğü tedavisi eğer göz doktorunun nedene yönelik tedavisi ile düzelmediği takdirde sadece cerrahi yöntemlerle çözülebilir kişinin göz kapağı düşüklüğü ameliyatı olması gerekir. Göz kapağı ameliyatı ile göz kapağındaki fazla deri alınarak göz kapağı düşüklüğü tedavi edilebilir.

Göz Kapağı Estetiği Nasıl Yapılır?

Göz kapağı estetiği, alt ve üst göz kapağı üzerindeki fazla derinin ve yağın çıkartılarak yapıldığı cerrahi bir işlemdir. Bu uygulama genellikle sadece üst göz kapağına ya da sadece alt göz kapağına yapılabilir ancak göz kapağı ameliyatı kişinin ihtiyacı doğrultusunda her iki göz kapağına birlikte de uygulanabilir.

Göz kapağına yapılan müdahale genellikle basit bir cilt alımı ve dikiş atımı şeklinde algılanmaktadır. Ancak her iki göz kapağına yapılacak ameliyat sırasında göz kapaklarından çıkarılan doku miktarının çok iyi ayarlanması hastanın görüntüsünü doğrudan etkiler. Bu nedenle ameliyatın alanında uzman bir estetik ve plastik cerrahı tarafından yapılması çok önemlidir. Aksi takdirde ameliyat sonrasında göz kapağının kapanmaması gibi sorunlarla karşılaşılabilir.

Üst Göz Kapağı Ameliyatı Nedir?

Üst göz kapağı ameliyatı, cilt sarkmasına bağlı olarak oluşan göz kapağındaki deri fazlalığını ve düşüklüğünü tedavi etmek için uygulanan cerrahi bir operasyondur bu yüzden göz kapağı düşüklüğü ameliyatı olarak da bilinir. Blefaroplasti, göz kapağı sorunlarını düzeltmek için kalıcı bir çözümdür.

Üst Göz Kapağı Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Üst Göz Kapağı Ameliyatında, yağ veya fazla cilt göz kapanmasını engellemeyecek şekilde çıkarılır. Üst göz kapağının doğal kıvrımı boyunca bir kesi ile fazla göz kapağı derisi alınarak ve göz kapaklarının daha genç bir estetiğe kavuşması için yağlarında temizlenmesini içerir. Üst göz kapağı kasları gerektiği gibi yeniden konumlandırılarak üst göz kapağı derisini sıkılaştırılır.

Lokal anestezi altında gerçekleştirilen üst göz kapağı estetiğinde kesi göz kapağının katlanma çizgisinden yapılır. Bu nedenle ameliyat sonrasında kesi izi, katlanma çizgisinde kalacağı için izi belli olmaz.

Ameliyatı başarısı cerrahın tecrübesi ile doğrudan ilişkilidir. Çünkü göz kapağından ihtiyaç duyulduğu kadar deri alınmazsa ameliyatın tekrarı gerekebilir ya da üst göz kapağından gereksiz bir miktarda doku alınırsa gözlerde kapanmama gibi çok önemli problemler oluşabilir.

Göz Kapağı Sarkmasının Nedenleri Nelerdir?

Genetik en büyük neden olmakla beraber, yaşla birlikte, kişi cildin dolgunluğunu, direncini ve su tutma kapasitesini kaybeder. Bu da genç bir görünümle yakından ilgilidir. Elastin ve kolajen üretimi önemli ölçüde düşer; kolajen, cilt yapısını bir arada ve sıkı tutan yapı taşıdır. Elastin cildin esnekliğini sağlar. Bu iki protein ne kadar azalırsa; cilt sıkılığını kaybeder, sarkar ve çöker. 

Üst Göz Kapağı Ameliyatı Olmanın Avantajları!

  • Üst göz kapağındaki düşüklüğü düzeltir,
  • Göz kapağı düşüklüğünden sebep olan görme sorununu iyileştirir,
  • Göz çevresindeki kırışıklıkları düzeltir,
  • Görünür yara izi bırakmaz.

Göz Kapağı Ameliyatına İhtiyacım Var Mı?

  • Göz kapaklarında kıvrımlar oluşturan ciltte sarkma sorunu yaşıyorsanız
  • Fazla yağ nedeniyle oluşan kabarık göz kapaklarına sahipseniz.
  • Göz altı torbalarından mustaripseniz.
  • Kapak altında kırışıklıklar veya deri fazlalığı var ise.
  • Göz kapağı düşüklüğüne bağlı görme bozukluğu sorunu yaşıyor iseniz;

Üst göz kapağı ameliyatı tam da size göre bir seçenektir.

Üst Göz Kapağı Ameliyatı Sonrası İyileşme Nasıldır?

Ameliyat, aynı anda başka prosedürler uygulamanıza veya hem üst hem de alt göz kapağı ameliyatını birleştirip birleştirmediğinize bağlı olarak genellikle 45 dakika ile 3 saat arasında sürer.

Tipik olarak, göz kapağı bölgesinde gerginlik ve gözlerinizi kapatmada zorluk, bulanık görme, kuru gözler ve kaşıntı ameliyat sonrası iyileşme süresinde beklenen durumlardır. Dokular ve duyu sinirleri iyileşirken morarma ve şişlik de normaldir.

Tüm ilaçları kliniğin önerdiği şekilde alın ve uyurken bile başınızı yüksekte tutmaya devam edin. Göz kapağı ameliyatından sonra 4 haftaya kadar gözleri fazla germek ve eğilmekten kaçınmanız gerekecektir ve gözlerinizi güneşten ve rüzgârdan korumalısınız.

Genellikle hastalar, ameliyattan 2-4 gün sonra masa başı işlerine dönmeye hazır hissederler. Her hasta benzersizdir ve her ameliyatın kendine özgü yönleri vardır. Bu nedenle, bireysel sonuçlar hastadan hastaya değişir.

Üst Göz Kapağı Ameliyatı Sonrası Yara izleri Geçer mi?

Yara izleri iyileşmeye devam edecek, doğal iyileşme sürecine ve kesi yerinin konumuna bağlı olarak hastalar arasında değişiklik gösterecektir. Yara izleri genellikle ameliyattan bir yıl sonra tamamen silik çizgi hatlarına dönüştürülür ve göz kapağı kıvrımına yerleştiği için görünmez olur.

Üst Göz Kapağı Ameliyatı Sonrası Ağrı Olur mu?

Göz kapaklarınız alışılmadık derecede gergin olabilir. Hastalarda genellikle morarma ve şişme olur. Ağrı kesici ve kas gevşetici ilaçlar reçete edilir. Herhangi bir rahatsızlığı gidermek için, gözlere basınç olmadan soğuk kompres uygulanabilir.

Alt Göz Kapağı Ameliyatı

Alt göz kapağı ameliyatı tek başına uygulanan bir ameliyat değildir genellikle kişinin ihtiyacına göre üst göz kapağı ile beraber kombine bir şekilde yapılır. Çünkü yaşlanmanın etkisiyle birlikte üst göz kapağı yerçekiminin etkisine yenik düşer ve aşağıya doğru çekilir.

İnsanlar bir başkasının yüzüne baktıklarında ilk göze çarpan özelliğin gözler olduğu söylenir. Aynı şekilde insanlar genellikle yaşlanmanın ilk belirtilerini kendi yüzlerinde ilk gözlerde görmeye başlarlar. Zamanın doğal etkileri, kalıtım ya da fiziksel yorgunluk gibi faktörler, kişinin daha yaşlı ve yorgun görünmesine neden olabilecek gözlerde değişikliklere neden olur.

Bu durum alt göz kapağı altında çökme ve renk değişikliği oluşturduğu gibi aynı zamanda üst göz kapağında sarkma beraber olur. Göz kapağının altında ve üstünde oluşan sorunlar birbiriyle ilişkili olduğu için kombine ameliyatlarla çözülmesi daha etkili bir sonuç alınmasın sağlar.

Alt Göz Kapağı Ameliyatı Nedir?

Alt göz kapağında en sık görülen sorunların başında cilt fazlalığı ve ince kırışıklar yer alıyor. Bu nedenle ameliyat kapsamında ince çizgiler gerilerek alt göz kapağının daha gergin ve sıkı görünmesi sağlanır.  Aynı zamanda ameliyat ile hastaların cilt fazlalığı ve torbalanmaları tedavi edilerek daha sağlıklı bir göz yapısı elde edilir.

Alt göz kapağı ameliyatı gerçekleştirilirken kirpiklerin hemen altından bir kesi yapılır ve göz kapağı derisi yukarı doğru kaldırılır. Burada bulunan yağ yastıkçıklarının göz gözaltına yayılması sağlanır böylece göz altındaki çökme ve renk değişikliği giderilmeye çalışılmaktadır.

Göz kapağı ameliyatı, zamanla “çökmüş” veya kırışmış gözlere hacim veya çerçeveyi geri kazandırmaya da yardımcı olabilir. Blefaroplasti, hastanın endişelerine ve istenen sonuca bağlı olarak üst ve alt göz kapağına aynı anda veya tek tek yapılabilir. Blefaroplasti, optimum sonuç için genellikle Yüz ve Boyun germe ameliyatı ile eşleştirilir.

Göz çevresindeki farklı sorunları hedef almak için kullanılabilecek birkaç cerrahi teknik vardır. Göz çukurlarının, şakakların ve yanakların etrafına yağ enjeksiyonu genellikle göze hacim kazandırmak ve gözlere daha genç bir kontur kazandırmak için Blefaroplasti ile birlikte yapılabilir.

Alt Göz Kapağı Ameliyatı için Uygun Muyum?

Alt göz kapağı ameliyatı için kimin aday olabileceğini belirlerken yaş mutlaka belirleyici faktör değildir. Kalıtsal faktörler, yaşlanma, kilo dalgalanması ve hatta doğum sonrası hacim kaybı, yorgun görünen gözlere katkıda bulunabilir. Aslında, göz kapağı ameliyatı arayan birçok hasta, çok küçük yaşlardan itibaren “ağır” göz kapakları veya göz altı “torbaları” olduğunu anlatır.

Alt Göz Kapağı Ameliyatının Riskleri Nelerdir?

Göz kapağı ameliyatının herkese göre olmadığını unutmamak gerekir. Plastik cerrahınızın tavsiye ve talimatlarını ameliyattan önce ve sonra izleyerek belirli riskleri en aza indirmeye yardımcı olabilirsiniz. Özel konsültasyonunuz sırasında göz kapağı ameliyatınızla ilgili tüm olası riskleri ayrıntılı olarak size açıklanacaktır.

Alt göz kapağı estetiği için ideal bir aday olup olmadığınızı belirlemek amacıyla tasarlanan ameliyat öncesi tarama süreci, gelecekte olası komplikasyonların önüne geçebilmemiz için önem taşımaktadır.

Alt Göz Kapağı Ameliyatı İyileşme Süreci

Alt göz kapağı ameliyatını takip eden süreçte, hastaların aynı gün evlerine dönmelerine izin verilirken, bir aile üyesi veya arkadaşıyla gelmeleri tavsiye edilir. Enfeksiyon riskini azaltmak amacıyla doktorlar tarafından antibiyotikler ve ağrı kesiciler reçete edilir. Hastalar genellikle iş veya günlük aktivitelerine bir haftalık bir ara vermesi önerilmektedir. Dikişlerin alınması için 7. gün randevusu hastalar için önemlidir. Bu dönemde, çoğu hasta iyileşme sürecini hızlandırmak için soğuk kompresler kullanır ve şişlik ile morarmaların büyük bir kısmının bir hafta içinde azaldığını görür. Kalan haftalarda, göz kapağı ameliyatı izleri iyileşmeye devam eder ve çoğu hasta için neredeyse fark edilemez hale gelir.

Göz Kapağı Estetiği Kaç Yaşında Önerilir?

Göz kapağı estetiği, genellikle göz kapağında ve göz çevresinde oluşan sarkma, kırışıklık ve torbalanma gibi yaşlanma belirtilerini yok etmek için uygulanan bir ameliyattır.

Göz çevresinde oluşan bu sorunlar da genellikle 30 yaş ve sonrasında ortaya çıkmaya başlar ve zaman içinde giderek artar. Bu nedenle göz kapağı estetiği yaptırmak isteyen hastaların çoğunluğu 40 yaş ve üzeridir ancak bu uygulama yaşlanma sürecinin başından itibaren yapılmasında bir sakınca yoktur.

Göz kapağı estetiği yaşlılık belirtilerini silme amacı dışında genetik nedenlerden dolayı doğuştan oluşan göz kapağı düşüklüğü vb. sorunları tedavi etmek için de kullanılır. Böyle durumlarda gerekli görülürse daha erken yaşlarda da göz kapağı estetiği yapılabilir.

GÖZ KAPAĞI ESTETİĞİ HAKKINDA

Amaç Üst ve alt göz kapağındaki fazla derinin alınması
Kalıcılık Süresi 8-10 yıl, yaşlanma ile tekrar gerekebilir
Operasyon Süresi 45-90 Dakika
Anestezi Lokal veya Genel Anestezi Uygulanır.
İyileşme Süresi 5 – 7 Gün
Ağrılı Mı? Ağrı kesiciler ile kontrol altına alınır
Operasyon Riskli Midir? Gözlerin açık kalma riski
Sonuçlar 2 Hafta
İz Kalır Mı? İz kalmaz.
Öncesi sonrası fark Göz şeklinde büyüme ve görmede netlik
Fiyat Üst ve alt beraber yapılmasına ve doktora göre değişken

Göz Kapağı Estetiği Öncesi ve Sonrası: Ameliyata Dair Her Şey

Göz kapağı estetiğinden sonra başarılı sonuçlar elde etmek için operasyon öncesinde ve sonrasında dikkat edilmesi gereken bazı önemli konular vardır.

Göz Kapağı Estetiği Öncesinde Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Göz kapağı ameliyatı öncesinde kan sulandırıcı özelliği bulunan aspirin ve bazı antibiyotik ilaçların kullanımına ara verilmesi gerekir. Aynı zamanda yeşil çay gibi kan sulandırıcı özelliği bulunan bitki çayları da tüketilmemelidir aksi halde ameliyat sırasında ve sonrasında kanama görülebilir.

Ayrıca, yara iyileşmesini geciktirdiği için her ameliyat öncesinde olduğu gibi göz kapağı ameliyatı öncesi de sigara kullanımına ara verilmesi gerekir. Düzenli olarak kullanılan herhangi bir ilaç ya da bitkisel takviye ürünü de operasyonda öncesinde hekime bildirilmelidir çünkü bunlar beklenmeyen sonuçlar ortaya çıkarabilir.

Göz Kapağı Estetiği Yapılırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Göz kapağı estetiği hastanın ihtiyacı doğrultusunda hem alt göz kapağına hem üst göz kapağına uygulanabilir. Bu nedenle operasyon öncesinde ilk olarak ameliyatın kapsamının belirlenmesi gerekir.

Operasyon sırasında kapak düşüklüğü ya da gevşekliği gibi problemlerin olup olmadığına bakılır. Eğer varsa işlem esnasında onarılması gerekir. Sorunlu olan alanın tedavisi için sadece cildin mi, yoksa hem cilt hem cilt altı dokusunun mu alınacağına karar verilmesi gerekir. Eğer cilt altı dokunun alınması gerekiyorsa ne kadar miktarda doku alınacağı da önemlidir.

Bunlarla beraber operasyon öncesinde göz kapağında yağ fıtıklaşması ve çökmesi olan alanların önceden tespit edilmesi ve bu sorunlara eşlik eden gözde ya da kirpik diplerinde oluşan bir rahatsızlığın olup olmaması da operasyon sırasında yapılacak işlemlerin gidişatını engellenebileceği için önceden bilinmelidir. Bunlara dikkat edilmediği takdirde, işlem sonrasında kapaklarda çekinti, pozisyon bozukluğu veya göz sulanması gibi şikâyetler gelişebilir.

Göz Kapağı Estetiğinden Sonra Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

  • Operasyondan sonraki 1 hafta boyunca doktorunuzun talimatlarını uygulanmaya devam etmek gerekir.
  • Ameliyat sonrasında göz kapağında gerginlik hissi ve ödem oluşur. Gerginlik hissi geçene kadar göz kapağını zorlayacak ani göz kırpması gibi hareketlerden kaçınmak gerekir.
  • Ameliyat sonrası gözlerde yaşlanma ve kuruma olması normaldir, gözleri korumak için doktorunuz size ilaç önerecektir.
  • Ameliyattan sonraki 1 hafta boyunca kan basıncını artırıcı eğilme, kaldırma ve ağır spor aktivitelerinden uzak durmak oldukça önemlidir.
  • Ameliyattan sonraki 3 gün boyunca araba kullanılması tavsiye edilmez.
  • Enfeksiyon riskine karşı ameliyattan sonraki ilk 2 hafta boyunca denize ve havuza girilmemesi gerekir.
  • Göz kapağı ameliyatından sonra gözlerinizi ovuşturmamalı, kesilerin olduğu bölgeleri darbelerden korumalısınız.
  •  Ameliyattan sonraki 48-72 saat kadar aralıklı buz uygulaması göz kapağında oluşan şişliği azaltır.

Göz Kapağı Estetiğinden Sonra Nasıl bir Değişim Görülür?

Göz kapağı estetiği ile yaşlanmanın etkisiyle göz kapaklarında ve göz çevresinde oluşan torbalanma, gevşeme, kırışıklık ve sarkmalar tedavi edilerek göz çevresindeki sorunlu görünüm ortadan kaldırılır.

Göz kapağı ince ve hassas yapıya sahip olduğu için yer çekimine karşı koyamaz ve sarkmaya başlar. Göz kapağının sarkması nedeniyle göz kapağı düşüklüğü oluşur, sarkan göz kapağı kişinin hem görüş alanını kısıtlar hem de kişinin daha yaşlı görünmesine sebep olur. Bu nedenle ameliyat ile düşük göz kapağı kaldırılır ve görüş mesafesi yeniden belirlenir.

Göz kapağı düşüklüğü ameliyatı olanlar ameliyat sonrasında görüş mesafelerinin arttığını ve daha önceleri ne kadar az ve sınırlı bir şekilde gördüklerini fark ettiklerini söylerler. Göz kapağı düşüklüğü ortadan katlığı için yüzdeki yorgun ve yaşlı görünüm de yok olur. Bu nedenle hastaların ameliyat sonrası kendilerine olan güveni artar.

Göz kapağı estetiği ile göz yapısı değişmez ama göz kapakları yukarı doğru kaldırıldığı için gözler daha iri görünür ve göz makyajı daha belirgin olur. Estetik görünüm amacıyla yapılan göz estetiklerinde hasta dilerse gözlere bella eyes gibi çekik bir ifade kazandırılabilir.

Göz Kapağı Estetiğinde İyileşme Süreci Nasıldır?

Göz kapağı ameliyatından sonraki iyileşme süreci ameliyatın kapsamına bağlı olarak değişir, fakat genellikle tam iyileşme süreci 7 ila 10 gün olur. Göz kapağı estetiği lokal anestezi etkisinde gerçekleştirilir ve ortalama olarak 30 dakika sürer.

Operasyon sonrasında kanama riskine karşı hasta 1-2 saat gözlenir, herhangi bir sorun olmaması durumunda taburcu edilerek evine gönderilir. Ameliyat oldukça kolay bir şekilde gerçekleştirilir bu nedenle iyileşme süreci oldukça konforludur.

Göz kapağı ameliyatı yaptıranlar genellikle operasyon sonrasında şiddetli bir ağrı yaşamadıklarını belirtir ancak ağrı oluşma olasılığına karşı hekim ağrı kesici tavsiye eder. Oluşacak hafif ağrılar, verilen ağrı kesicilerle kontrol altına alınabilir.

Ameliyattan sonraki ilk 48 saatte göz kapakları yavaş yavaş şişer ve göz kapağı etrafında morluk oluşur. Ayrıca operasyon sonrasında hasta göz kapağında gerginlik hisseder. Ameliyat sonrasında dikişler 5- 7 gün içinde alınır.

Dikişlerin alınmasından itibaren göz kapağı ve çevresindeki şişlik ve morluk giderek kaybolacaktır ancak bu şikâyetlerin tam olarak iyileşmesi yaklaşık olarak 2 haftayı bulur.

Hastalar genellikle operasyondan sonra hemen gündelik yaşantısına dönmesini engelleyecek bir durumla karşılaşılmaz. Ancak hastalar dikişlerin alınmasından sonra günlük aktiviteleri daha rahat bir şekilde yapmaya devam edebilir.

Göz Kapağı Estetiği Sonrasında İz Kalır mı?

Blefaroplasti yani göz kapağı estetiği cerrahi bir müdahaledir bu nedenle ameliyat sonrasında izler oluşur. Üst kapak estetiği, göz kapağının katlanma çizgisine bir kesik atılarak gerçekleştirilir böylece kesi izleri göz kapağının doğal kıvrımlarının içinde kalır ve göz açıkken belli olmaz. Bu sayede kişiyle göz teması kuran bir kişi ameliyat izlerini kolayca göremez.

Alt göz kapağı ameliyatı ise kirpik çizgisinin hemen altına açılan kesi aracılığıyla gerçekleştirilir. Ameliyat izi kirpiklerin altında kaldığı için belirgin şekilde olmaz. Bu izlerde 1 ay içinde görünmez olacak şekilde silinerek kaybolur.

Göz Kapağı Estetiği Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Göz Kapağı Ameliyatı Kaç Yıl Dayanır?

Göz çevresini gençleştirmek amacıyla yapılan göz kapağı estetiği, kalıcılığını ortalama 10-15 sene boyunca korur. Ancak göz kapağı ameliyatı yaşlanma sürecini durdurmaz bu nedenle doğal olarak ilerleyen süreçte göz kapakları tekrar kırışmaya ve sarkmaya başlayabilir. Göz kapağı estetiğinin etkisini arttırmak ve daha uzun sürekli sonuç almak için 6 ayda bir göz çevresine botoks veya iple askı yaptırılabilir.

Göz Kapağı Ameliyatı Tehlikeli bir Ameliyat Mıdır?

Göz kapağı ameliyatını tehlikeli bir ameliyat olarak değerlendiremeyiz ancak her cerrahi operasyonda olduğu gibi bu ameliyat sırasında ve sonrasında oluşabilecek bazı komplikasyonlar mevcuttur.

Örneğin yanlış uygulama sonucunda gereğinde fazla deri alınırsa göz kapaklarının kapanmaması ya da göz kapak kaslarının kesilmesi nedeni ile göz kapağında düşme sorunları ile karşılaşabilir.

Ayrıca her cerrahi operasyon sonrasında oluşabilecek olan enfeksiyon ve kanama gibi riskler vardır. Operasyon sonrasında enfeksiyon, kanama ve ödem sebebiyle gözlerde gereğinden fazla yaşarma ya da göz kuruluğu oluşabilir. Ameliyat sonrasında oluşabilecek olası risklerden kaçınmak için ameliyatı tecrübeli bir cerrahın yapması önemlidir.

Göz Kapağı Estetiği Kalıcı Mıdır?

Göz kapağı ameliyatının etkisi çok uzun sürelidir, ortalamak olarak 10-15 sene etkisini sürdürür. Bu nedenle genellikle tekrar edilmesi gerekmez ancak yaşın ilerlemesinden dolayı çok ileri yaşlarda tekrar müdahale gerekirse tekrar göz kapağı estetiği için bir sakınca yoktur.

Göz Kapağı Estetiği Hangi Durumlarda Yapılır?

Göz kapağı estetiği göz çevresinde oluşan birçok sorunun tedavisinde kullanılabilir ancak genellikle yaş ilerledikçe ortaya çıkan üst göz kapağı sarkmasında, gözaltında torbalanma ve renk değişikliği olması durumunda kozmetik ve fonksiyonel göz estetiği ameliyatları uygulanır.

Göz Kapağı Ameliyatı Kaç Saat Sürer?

Göz kapağı estetiği alt göz kapağına ya da üst göz kapağına uygulanabileceği gibi her iki göz kapağına birlikte de uygulanabilir. Ameliyatın kapsamı hastanın beklentisine göre şekillenir bu nedenle ameliyatın süresi hastanın gözlerinde olan soruna bağlı olarak değişkenlik gösterir. Göz kapağı estetiği işlemi ortalama 1-2 saat sürmektedir. Ameliyat süresi alt ve üst göz kapağına uygulanacak işlemlere göre biraz daha uzayabilir.

Göz Kapağı Estetiği Fiyatları

Göz kapağı ameliyatı fiyatları ameliyatın kapsamına göre ve uygulamayı yapacak cerrahın tecrübesine göre değişiklik gösterir. Bu nedenle detaylı muayene yapılmadan önce net bir fiyat vermek oldukça zordur.

Ayrıca Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Bu nedenle +90212 241 46 24 no’lu telefondan polikliniğimizi arayarak ya da İstanbul-Nişantaşı’ındaki kliniğimizi ziyaret ederek göz kapağı estetiği fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.