Çil problemi çoğu kişinin yaşadığı bir cilt sorunudur. Genellikle çiller doğuştan gelen cilt lekeleridir. Çiller beyaz ten rengine sahip kişilerde kahverengi tonlarında görünmektedir. Çiller yaz aylarında güneşin etkisiyle daha fazla görünmektedir.

Çiller yaz aylarında güneşin etkisiyle daha fazla görünmektedir. Kış aylarında yani güneşin çok etkili olmadığı mevsimlerde yaz aylarına göre daha az görünümde olurlar. Cilde rengini veren melanin hücrelerinin koyu pigment tarafında artış olması ile çiller kendini göstermektedir.

Çilleri olan kişiler toplum içerisinde kendilerini özgüvensiz hissedebilmektedir. Özellikle yüz bölgesinde yoğun ve koyu renkte çillere sahip olan kişiler estetik görünümlerini bozduğu için sıkça tedaviye başvururlar. Çiller toplumda belli bir kısım tarafından beğenilen bir görüntüde olsa da genellikle cildinde çillere sahip kişiler bu durumdan şikayetçidir. Özellikle kadınlar çillerin kapatmak için yoğun makyaj yapmaktadır. Yoğun makyaj yapmak ise ciltte farklı sorunların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Çillerin tedavisinde kremi losyon ve doğal yöntemler kullanılır. Fakat bu yöntemler geçici bir etki sağlamaktadır. Çil tedavisinde en kesin yöntem lazer tedavisidir. Lazer tedavisinde ise doğru cihaz ve doğru doktoru seçmek önemlidir.

Çil Türleri

Çiller iki şekilde incelenmektedir. Çil türleri;

Ephelides Çiller: Bu çiller açık ten rengine sahip kişilerde rengi hafif kırmızı ve bronz tonlarında görünen türdedir. Boyutları genellikle 1-2 mm arasında yer almaktadır. Ephelides çil türü daha çok kırmızı saçlı ve yeşil gözlü insanlarda görülmektedir. Bu çil türüne sahip olan kişilerin güneşten korunmaya dikkat etmesi, her mevsim ve düzenli olarak güneş koruyucu ürünler kullanması gerekmektedir.

Lentijinler Çiller: Bu çilt türü her mevsim aynı koyulukta olur. Güneş görmediklerinde veya kış aylarında renklerinde solma meydana gelmez. Çok fazla güneşe maruz kalan kişilerde ortaya çıkan koyu lekelere de aynı isim verilmektedir. Renk pigmenti içeren hücrelerin görünümü normaldir. Genel olarak genetik bir sendrom olarak ortaya çıkmaktadır.

Lazerle Çil Tedavisi

çil tedavisiÇil tedavisinde günümüz sağlık teknolojisi ile birçok farklı yöntem kullanılmaktadır. Eğer cildinizde var olan çiller cildin üst yani epidermis tabakasında ise tedavisi oldukça kolaydır. Alt tabakada olan çil gibi cilt lekelerini tedavi etmek ise daha zordur.  Çil tedavisinde kozmetik ürünlerde etkili olmaktadır. Fakat bunların etkisi geçicidir. Özellikle güneşe tekrar maruz kalındığında çillerin görünümü tekrar artacaktır. Fakat lazerle çil tedavisinde bu durum yaşanmaz. Lazerle çil tedavisinin etkileri daha kalıcıdır. Eğer kişi koyu renkli ve çilleri var ise lazer tedavisinde dikkatli olmak gerekir. Çünkü koyu tende var olan herhangi bir leke ile çili karıştırmamak gerekir. Özellikle çiller açık renkli ise tedavi yapılırken ekstra dikkat edilmelidir.

Lazerle çil tedavisinde farklı lazer cihazları kullanılmaktadır. Özellikle çillerin yoğunluğu veya büyüklüğüne göre farklı lazer başlıkları kullanılabilmektedir. Lazerle çil tedavisinde kullanılan lazer cihazlarını sıralayacak olursak;

  • IPL (430 nm),
  • Alexandrite Lazer (755 nm),
  • Nd:Yag Lazer (532-1064 nm),
  • Fraksiyonel CO2 Lazer

Yukarıda sıraladığımız lazer cihazları arasında en yaygın kullanılan ve en başarılı olanı Q Switched Nd:Yag’dır. Bu lazer cihazı ile yapılan tedaviler göstermiştir ki en etkilisidir. Her lazer cihazının kendi özelliklerine göre dalga boyutu farklıdır. Bir diğer sık kullanılan lazer cihazı da Fraksiyonel lazerdir. Fraksiyonel lazer tedavisi en konforlu yöntemdir. Bu yöntemde cildin yapısı da yenilenmektedir. Cilt yenilendiği için daha parlak ve sağlıklı bir cilt görünüme de kavuşursunuz.

Lazer ile çil tedavisi öncesinde doktor tarafından hasta muayenede edilir. Hastaya vücudunun hangi kısımlarında yer alan çillerden kurtulmak istediği sorulur. Muayene sırasında çil yoğunluğu, türü ve büyüklüğü kontrol edilir. İşlem öncesinde tedavi edilecek alanlara lokal anestezi amaçlı kremler sürülmektedir. Sürülen kremler ile acı hissinin yaşanmaması sağlanır. Lazer tedavisinde aynı anda soğutma işlemi de yapılır. Burada amaç cildin duyacağı acı hissini en aza indirgemektir. Tedavi sırasında çil olan bölgelerde kızarıklık oluşması normaldir. İyileşme sürecinde bu kızarıklar iyileş kısa zamanda geçecektir.

İşlem sırasında oluşan kızarıklıklar sonrasında deride kabuklanma olarak seyir eder. Kabuklanmalar ise zamanla dökülmektedir. İşlemden ortalama olarak 5 gün sonrasında kabuklanmalar kendiliğinden dökülecek ve bu alanlar iyileşecektir. İlk etapta çillerin hepsi tek seans ile tamamen kayıp olmayabilir. İnatçı ve rengi yoğun olan çiller için doktorunuz birkaç seans daha lazer tedavi uygulayabilir. Her seans arasında en az 1 aylık bir süreç olmalıdır. Bu süreçte işlem göre deri kendini toparlayıp yenilemektedir. Sık sık ve üst üste seans yapıldığında cildinizde ciddi riskler ortaya çıkacaktır.

lazerle cil tedavisiÇil tedavisinde seans sayısı genellikle 2’dir. Bazı durumlarda bu sayı kişinin çil yoğunluğuna ve ten rengine bağlı olarak değişkenlik gösterebilmektedir. Lazerle çil tedavisinde çillerin görünümünde yüzde doksan kadar azalma olmaktadır. Çil tedavi sonrasında mutlaka doktorunuzun önerdiği kremleri düzenli olarak kullanmanız gerekir. Ayrıca sürekli olarak güneş koruyucu ürünler kullanmazsanız tekrardan çil sorunu ortaya çıkabilmektedir. Çillerin tekrardan koyulaşıp belirginleşmesini engellemek için her gün cildinize güneş koruyucu sürmeniz önemlidir. Lazerle çil tedavisi sonrası iyileşme süreci bir hafta bazı durumlarda ise 10 gün kadardır. Çil tedavi sonrasında iyileşme süreci boyunca cildinize kozmetik ürünler kullanmamanız gerekir. Hassas olan cilde çok fazla kozmetik ürün kullanmak farklı cilt problemlerinin ortaya çıkmasına neden olacaktır.

Lazerle Çil Tedavisi Fiyatları

Lazerle çil tedavisinde fiyat konusunu etkileyen en önemli nokta hangi cihaz ile tedavinin yapıldığıdır. Bunun dışında tedaviyi yapacak olan doktorun tecrübesi, klinik donanımı, hastanın vücudunda yer alan çil yoğunluğu, kaç seans tedavi uygulanacağı da fiyatı ciddi oranda etkileyebilmektedir. Lazerle çil tedavisi öncesinde doktor muayenesi şarttır. En doğru fiyat bilgisini doktorunuz sizi muayene ettikten sonra alabilirsiniz.

Sağlık Bakanlığının kuralları gereği internet siteleri üzerinden sağlık ile ilgili işlemler hakkında fiyat vermek yasal değildir. Lazerle çil tedavisi fiyatları ve muayene ücretleri hakkında daha fazla bilgi almak için bize iletişim sayfamızda yer alan bilgilerden ulaşabilir kolayca randevu oluşturabilirsiniz. Randevu aldıktan sonra kliniğimizde yer alan çalışan ve doktorlar Lazerle çil tedavisi fiyatları hakkında aklınıza takılan tüm soruları cevaplayacaktır. Daha sağlıklı olmanız ve kendinizi daha mutlu hissetmeniz için birçok hastalığın tedavisinde alanında uzmanlarımız ile hizmet veriyoruz. +902122414624 no’lu telefondan polikliniğimizi arayarak Lazerle çil tedavisi fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın