Alın germe ameliyatı, kadın erkek fark etmeksizin yaşlılık etkilerini alından silmeyi hedefler. Yaşlanmanın negatif etkileri kaçınılmazdır. Alın bölgesi ilk yaşlılık belirtilerini gözlemlediğimiz bölgelerin başında gelir. Cilt zamanla elastikiyetini kaybeder.

Güneş, rüzgar ve yer çekimi etkisi alında derin çizgilerinin oluşmasına neden olur. Bu durum 30’lu yaşlarınızda bile olduğunuzdan daha yaşlı görünmenize, yorgun, kızgın ve ya üzgün bir ifadeye sahip olmanıza neden olabilir. Kadın ve erkeğin yaşlanma sürecindeki farklılıklar ve medikal teknolojideki yenilikler bu sorunun birçok farklı yöntemle tedavisine olanak sağlamaktadır.

Alın Çizgilerine Alın Germe Ameliyatı ile Kalıcı Çözüm!

Ameliyat hakkında daha fazla bilgi almak, önce ve sonrası uygulamaları görmek için bize ulaşabilir ve uzmanlarımızla görüşebilirsiniz.

Alın Germe Ameliyatı Nedir? Yöntemleri Nelerdir?

Alın germe ameliyatı sarkık veya derin çizgili alın görünümünü canlandırarak; kızgın, üzgün veya yorgun ifadeyi engelleyen bu uygulamalar minimal invaziv (endoskopik) veya geleneksel açık teknik yöntemleri kullanılarak gerçekleştirilebilir.

Gözlerin üstündeki kasların da yukarı çekilmesi sayesinde, daha genç bir görünüm elde etmeyi sağlar. Prosedür genellikle gözlerin ve yüzün diğer bölgelerinin görünümünü iyileştirmek için yüz germe ve blefaroplasti “üst göz kapağı ameliyatı” gibi diğer operasyonlarla kombine olarak uygulanabilir.

Alın germe operasyonu çeşitlerindeki ana farklılık ciltteki kesi yerleridir.

Klasik yöntemlerde alın ve kaşı kaldırmak için kesiler saç çizgisinin birkaç cm gerisinde, izler saçlı deri içerisinde kalacak şekilde olur, böylece izler görünmez.

Bir diğer yöntem de endoskopik ameliyattır. Saçların arasından birkaç kesi açılır ve mikroskop ameliyatı asiste etmek için kullanılır. Doğru hastaya uygulanabilen bu yöntem klasik yönteme göre çok daha az iz bırakan bir tekniktir ve iyileşme süreci daha hızlıdır. Kesi bölgeleri muayene sırasında belirlenir, hangi yöntemin uygulanacağı hastaya detaylı olarak belirtilir.

Bu yöntemlerin hepsi, alnı gererken ince çizgilerin yok olmasını ve yüz orantısının estetik bir şekilde yeniden oluşmasını sağlar.

Bu uygulama genellikle 1-1,5 saat kadar sürebilir. Hastanın durumuna göre sedasyon veya genel anestezi yöntemi ile gerçekleşir.

Alın Germe Ameliyatı İçin Uygun Aday Özellikleri

Adaylar tipik olarak yaşlanmanın etkilerine karşı 35-70 yaşları arasındaki, çizgili veya elastik olmayan cilt sebebi ile sarkan ve derin çizgilere sahip olan herkes alın germe ameliyatı için uygun birer adaydır.

İster kas aktivitesinden ister kalıtsal koşullardan olsun, yer çekimine karşı koyamayan cilt bir gün mutlaka alın germe ameliyatına ihtiyaç duyacaktır. Prosedür, genellikle sedasyon uygulamasıyla veya genel anestezi altında hastane ortamında, göz asansörünün yani “göz kapağının düşüklüğüne” türüne  ve aynı anda yapılan diğer prosedürlerin doğasına bağlı olarak gerçekleştirilir.

Bir adayın kendinde dikkat etmesi gereken birkaç sorun vardır. Birincisi, kaşın medial (iç), merkezi (orta) ve yanal “kaş kenarı” kısımlarının konumudur. Medial ve merkezi kısımları çok yükseğe kaldırırsanız, bir soru soruyormuş gibi görünebilirsiniz. Diğer sorun kaş derisini üst göz kapağı derisinden ayırmaktır.

Üst göz kapağı cildi çok incedir. Bu cilt sarkmaya sahip ise, üst göz kapağında ağırlık ve “göz farı bölgesi”, yani üst kirpikler ve kaşın kendisi arasında boşluk kaybı olacaktır. Bu durumda alın germe ve üst göz kapağının fazla derisini çıkarmalı ve daha sonra kaşları doğru anatomik pozisyonuna geri kaldırılması gereken kombine operasyona en ideal adaysınızdır. Bazen, tek yapılması gereken kaşları yan olarak kaldırmaktır ki buna da temporal lift yani şakak germe ameliyatı diyoruz.

Alın Germe Ameliyatı Sonrası

Ameliyat sonrası her travma alan bölgede olduğu gibi şişlik, hafif morluk ve ödemler çok normaldir. Bu durum 4-5 gün sürse de günlük rutininizi etkileyecek düzeyde gerçekleşmez. Minimal ağrılarınız olsa da takip edilen ağrı kesici ilaçlar sayesinde süreci rahat atlatmak mümkün.

Cildin iyileşme süresinde gerekli yerde kalması ve oluşabilecek ödemi azaltmak adına sargı ve bandaj uygulanır. Ameliyattan sonraki 3-4 gün bu sargı ve elastik bandajla kalması önerilir. Sonra hastanın birkaç hafta süre daha geceleri yatarken bandajı kullanması istenir.

Ameliyat sonrası birkaç gün soğuk kompresler uygulamak ve başı yukarıda tutmak yararlı olacaktır. Dikişler iyileşme sürecine bağlı olarak 7-10 gün arasında alınır. Hastalar genellikle ilk 5 gün civarında rutin aktivitelerine tekrar başlayacak kadar iyi hissederler. 3 hafta kadar yorucu ve ağır aktivitelerden kaçınılması gerekir.

Alın Germe Ameliyatından Sonra İz Kalır Mı?

Alın germe ameliyatında izler saç derisinin altına gizlenir. Klasik alın germe estetiğinde saç çizgisinin 5-6 cm içinde izler olabilir. Bu izler dışarıdan bakıldığında kesinlikle görünmez. Endoskopik alın germe estetiğinde ise saçlı derinin içinde oldukça minik neredeyse görünmez olan kesiler açılır. Bu izler ameliyat sonrasında belli olmaz.

Alın Germe Ameliyatı Fiyatları

Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Bu nedenle 0212 241 46 24 no’lu telefondan polikliniğimizi arayarak Alın Germe Ameliyatı fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.