Liposuction İle Bölgesel Yağlara Veda Etmeye Hazır Mısınız?

Liposuction (Liposakşın), kişilerin hayal ettiği vücut hatlarına kavuşmasını sağlayan bir yağ alma yöntemidir. Görselliğin  son derece önemli olduğu bugünlerde kim yağlı bir göbeğe, kıvrımsız bir bele ya da kalın bacaklara sahip olmak ister ki.

Elbette bugünlerde herkes kusursuz görünen bir bedene sahip olmayı hayal ediyor ama sağlıksız beslenme ve hareketsiz bir yaşam gibi daha birçok neden, arzu edilen o kusursuz bedene sahip olmanın önünde bir engel oluşturuyor.

Çeşitli nedenlerden dolayı vücudun istenmeyen bölgelerinde biriken bu inatçı yağ kütleleri vücut kıvrımlarını yok ederek orantısız ve kusurlu bir görünüme sebep oluyor.

Peki birçok kadını ve erkeği rahatsız eden bölgesel yağlanma sorunu nasıl ortadan kalkar? Bu durumda önce kişinin beslenme düzenini değiştirmesi ve hareket etmeye başlaması gerekir ancak yaşın da ilerlemesiyle birlikte spor ve diyet bölgesel yağlanma sorunu karşısında yetersiz kalıyor ama Liposuction ile bölgesel yağlara veda etmek ve kusursuz görünen bir fiziğe sahip olmak artık çok kolay.

Eğer sen de kalça, karın, uyluk, kol ya da gıdı gibi bölgelerinde biriken inatçı yağlardan şikâyetçiysen ve bu inatçı yağlardan kurtulamıyorsan Liposuction’ı denemelisin.

Liposuction (Yağ Aldırma)

Ameliyat hakkında daha fazla bilgi almak, önce ve sonrası uygulamaları görmek için bize ulaşabilir ve uzmanlarımızla görüşebilirsiniz.

Bölgesel Yağlanma Sorunu

Bir insan kilo aldıkça vücudundaki yağ hücrelerinin hacmi artar ve bölgesel yağlanma sorunu ortaya çıkar. Genellikle bölgesel yağlanma genetik yatkınlıktan ya da hormonal değişikliklerden dolayı oluşur ancak yaşlanmanın etkisiyle vücut yağ depolamaya daha eğilimli olur.

Günümüzde çoğu erkek ve kadın bölgesel yağlanma sorunundan şikâyetçidir. Genellikle yağlanma kalça, bacak ve basen gibi alanlarda oluşur ancak inatçı yağlar kollarda dahi birikebilir. Bazı kişilerde bölgesel yağlanma sorunu tek bir bölgede olurken bazı kişiler ise birden fazla bölgede oluşan yağlanma sorunuyla mücadele eder.

Genellikle genetik yatkınlıktan kaynaklanan bölgesel yağlanma sorunu, yaşlanma süreciyle birlikte daha kötü bir hal alır. Kişi bu yağlardan kurtulmak için zaman zaman yoğun çaba sarf eder ama diyet ve sporla bu yağlardan kurtulmak oldukça zordur. Bu nedenle son yıllarda bölgesel vücut şekillendirme uygulamalarının gücü üzerine çok konuşuluyor, özellikle Liposuction’a olan ilgi her geçen gün daha da artıyor.

Liposuction kişinin fiziki yapısını bozan bölgesel yağlar üzerinde oldukça etkilidir. Bu uygulama vücut kıvrımlarında biriken inatçı yağları kolayca yok etmek için yapılır.

Liposuction Nedir?

Liposuction, vücut kıvrımlarını gölgeleyen bölgesel yağların yok edildiği bir vücut şekillendirme yöntemidir. Genellikle kalça, karın, uyluk, meme, kol, yüz ve boyun gıdık gibi alanlardaki yağlanma sorununu ortadan kaldırmak için kullanılır. Bu uygulamanın asıl amacı vücuttaki fazla yağ dokusunu uzaklaştırmak ve vücuda çekici bir görünüm kazandırmaktır.

Uygulama kapsamında bölgesel yağlar yok edildiği için vücut hatlarının belirginleşir, beden daha ince görünmeye başlar ve böylece vücut kıvrımları belirginleştiği için kişi daha çekici görünür. Peki, birçok kadının kusursuz bir fiziğe sahip olmasını sağlayan bu olağanüstü uygulama kişiyi zayıflatır mı, beden üzerindeki etkileri nelerdir?

Liposuction Nasıl Yapılır?

Vücut şekillendirme ameliyatları arasında ilk sıralarda yer alan Liposuction(Liposakşın), vakumlama tekniği kullanılarak bölgesel yağların vücuttan atıldığı bir estetik ameliyattır. Bu estetik uygulama dahilinde kişinin vücudunda belirli alanlarda toplanan yağlar vakumla çekilir ve vücuttan atılır.

Öncelikle kişinin hangi bölgelerinden yağ alınacağına karar verilir ve hekim tarafından yağ alma işlemi yapılacak bölgeye verilecek forma göre çizgiler çekilir ve bu doğrultuda uygulama alanına 1,5-2 mm çapında kesi alanları açılır.

Yağların vücuttan atılabilmesi için cilt üzerine açılan bu kesilerin içine çok daha küçük kanüller yerleştirilir. İnatçı yağların parçalanması ve vücuttan atılabilmesi için kanüller hareket ettirilir ve vakum gücü kullanan kanüller yağların vücuttan atılmasını sağlar. Genellikle genel anestezi ile yapılan Liposuction’da vücuttan yeteri kadar yağ çıkarıldıktan sonra kesilere dikiş atılarak uygulama tamamlanır ve bölge sıkı bir şekilde bandajlanır.

Liposuction Zayıflatır mı, Etkileri Nelerdir?

Halk arasında yağ aldırma ameliyatı olarak bilinen Liposuction’ın asıl hedefi spora ve diyete karşı dirençli olan yağ birikintilerini yok etmek ve vücuda sağlıklı ve estetik bir görünüm kazandırmaktır. Bu sayede bu uygulama ile vücut hatları ince gösterebilir ve vücut kontürü daha estetik bir hale getirebilir hatta hasta bir miktar kilo kaybedilebilir ancak Liposuction bir zayıflama yöntemi değildir. Liposcution’ın amacı kişiyi zayıflatmak değil, daha çekici bir bedene sahip olması için vücudu yeniden şekillendirmektir.

Liposuction Teknikleri

liposuction Son dönemlerde adından sıkça söz ettiren Liposuction, teknolojideki yeniliklerle birlikte yerini daha gelişmiş yağ aldırma tekniklerine bırakmıştır. Klasik Liposuction (yağ aldırma) yapılırken ucunda rende tarzı bıçakların olduğu kanüller kullanır. Cilt altında yer alan yağlar ucu keskin olan bu kanüller yardımıyla cilt altı dokulardan koparılarak alınır.

Yağlar sinirlerden ve damarlardan kesildiği için operasyon sonrasında kanama ve morluklar oluşabilirken aynı zamanda ağrı, uyuşukluk ve ciltte dalgalanma gibi sorunlarla da karşılaşılabiliyor. Geliştirilen Liposuction teknikleri sayesinde böyle problemler büyük çoğunlukla aşılmıştır. Bu yöntemlerin farkı kullanılan cihazın sahip olduğu teknoloji ile ilişkilidir.

  • Ultrason yardımlı liposuction (UAL): Ultrasonik ses dalgaları teknolojisinden faydalanılan bu yöntem, Vaser Liposuction olarak da bilinir. Vaser Liposuction son zamanlarda en çok tercih edilen yağ alma yöntemlerinden biridir. Bu uygulamanın sahip olduğu teknoloji sayesinde Klasik Liposuction’da ortaya çıkan problemler büyük ölçüde aşılmıştır. Bu yöntemde cilt altındaki yağlar Klasik Liposuction’dan farklı olarak kesilerek değil ses dalgalarının enerjisi ile eritilerek sıvı halde vücuttan atılır. Bu sayede uygulama sonrasında şişlik, morarma ve dalgalanma gibi şikâyetler daha az görülür.
  • Lazer destekli liposuction (LAL). Bu teknikte yüksek yoğunluklu lazer ışığı kullanılır bu nedenle Lazer Lipoliz olarak da bilinir. Bu yöntemde lazer enerjisi yardımıyla vücut kontürünü bozan inatçı yağlar eritilerek vücuttan atılır. Yağlar lazer desteği ile sıvılaştırıldığı için çevre dokular işlemden dolayı zarar görmez.
  • Güç yardımlı liposuction (PAL). Bu yöntemde ileri-geri hareket edebilen özel bir bir kanül kullanır. Kanülün bu özelliği sert yağların daha kolay ve daha hızlı bir şekilde vücut dışında çekilmesini sağlar. Bu nedenle operasyon sonrasında daha az ağrı ve ödem oluşur.

Liposuction Fiyatları

Liposuction ameliyatı fiyatı bir dizi faktöre bağlı olarak değişebilir ve çeşitli değişkenlere dayanarak belirlenir. Ayrıca, farklı seçeneklerin eklenmesi veya başka ameliyatlarla kombinlenmesi de fiyatı etkileyebilir.  İşte bu faktörler ve fiyatın nasıl belirlendiği hakkında daha ayrıntılı bir açıklama:

  • İşlem Yapılacak Bölge: Liposuction ameliyatının yapılacağı vücut bölgesi fiyatı belirleyen en önemli faktörlerden biridir. Genellikle büyük vücut bölgeleri, daha fazla zaman ve çaba gerektirdiğinden dolayı daha yüksek maliyetli olabilir. Örneğin, karın, kalça veya uyluk bölgelerindeki yağ aldırma işlemleri daha pahalı olabilir.
  • İşlem Türü: Liposuction çeşitleri, fiyatı etkileyebilir. Standart liposuction, Vaser liposuction, ya da Laser liposuction gibi farklı teknikler kullanılabilir. Bazı özel teknikler daha yüksek maliyetli olabilir, ancak sonuçlar ve iyileşme süreci de değişebilir.
  • Ek Seçenekler (J-Plasma): Bazı hastalar, liposuction ameliyatına ek olarak J-Plasma gibi ek seçenekleri tercih edebilirler. J-Plasma, cilt sıkılaştırma amacıyla kullanılan bir tekniktir ve ek maliyet getirebilir.
  • Birden Fazla Ameliyatın Kombinasyonu: Liposuction ameliyatı başka bir estetik ameliyatla kombinlenirse, toplam maliyet artabilir. Örneğin, liposuction ile karın germe ameliyatı bir arada yapılıyorsa, bu iki işlemin maliyetleri toplamda daha yüksek olacaktır.
  • Cerrahın Deneyimi: Liposuction ameliyatı yapan cerrahın deneyimi ve uzmanlığı fiyatı etkileyen önemli bir faktördür. Tecrübeli ve tanınmış bir cerrahın hizmeti genellikle daha pahalı olabilir. Ancak, deneyimli bir cerrahla çalışmak, başarı oranını ve sonuçları iyileştirebilir.
  • Klinik veya Hastane Seçimi: Ameliyatın gerçekleştirileceği sağlık kuruluşunun seçimi de fiyatı etkiler. 
  • Anestezi Türü: Liposuction ameliyatı sırasında kullanılacak anestezi türü de fiyatı etkiler. Genel anestezi, lokal anesteziye göre daha maliyetli olabilir.
  • İhtiyaç Duyulan Seans Sayısı: İşlem sonucunda elde edilmek istenen sonuca bağlı olarak, bazen birden fazla seans gerekebilir. Birden fazla seansta yapılan işlemler, toplam maliyeti artırabilir.

Liposuction ameliyatının fiyatı bu faktörlerin bir kombinasyonuna dayanır ve hastanın özel ihtiyaçlarına göre belirlenir. Ameliyatın fiyatını belirlemek için en iyi yaklaşım, ön görüşme ve muayene olmaktır. Bunların öncesinde fiyatlar hakkında net bir bilgi vermek olanaksızdır. Bu nedenle 0212 241 46 24 no’lu telefondan polikliniğimizi arayarak arayarak ya da İstanbul- Nişantaşı’nda yer alan kliniğimizi ziyaret ederek Liposuction fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.

Liposuction Sonrası Tekrar Yağlanma Olur mu?

Liposuction rahatsız edici bir görüntüye sebep olan bölgesel yağlanma sorunundan kurtulmanın en etkili yoludur. Bu nedenle kalıcı bir şekilde bölgesel yağlarından kurtulmak isteyen kişilere Liposuction uygulanarak kontrollü bir şekilde yağ emilimi yapılır. Uygulama sırasında sadece vücutta bulunan fazla yağlar değil, beraberinde yağ hücreleri de vücuttan atılır.

Normal bir insanda yağ hücrelerinin sayısı sadece ergenlik dönemine kadar artar, bu süreçten sonra vücutta yer alan yağ hücrelerinin sayısında bir artış görülmez. Herkesin vücudunda bulunan yağ hücresi sayısı ve yağ hücrelerinin bulunduğu alanlar farklılık gösterir. Karın, kalça, bacak gibi alanlarda yağ hücresi fazla olan kişiler bölgesel yağlanma oluşumuna daha yatkındır.

Bölgesel yağlanma yağ hücrelerinin içine biriken yağ dokusu nedeniyle oluşur. Liposuction yaptıran birinin yağ hücrelerinin sayısı azaldığı için kişi kilo aldığında bu alanlarda eskisi gibi bir bölgesel yağlanma sorunu ortaya çıkmaz ama kimse ameliyattan kilo alınmayacağını söyleyemez. İnsan vücudu daima yağ üreterek depolamaya devam eder.

Liposuction Öncesi ve Sonrası Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Bölgesel yağları yok ederek vücut hatlarını belirginleştiren ve kişinin daha çekici görünmesini sağlayan bu uygulama bir zayıflama yöntemi olmadığı için operasyon öncesinde kişinin yaşam şeklini değiştirmesi ve eğer varsa fazla kilolarından kurtulması gerekir. Çünkü vücut kitle indeksi 30 ve üzeri olan hastalara Liposuction yapılması önerilmez.

Liposuction yağlarla birlikte yağ hücrelerini hedef alan bir estetik uygulama olduğu için etkisi kalıcıdır ama çok sık kilo alıp verme tekrar bölgesel yağlanmaya sebep olabilir. Bu nedenle Liposuction sonrasında vücut formunu koruyabilmek için beslenmeye özen gösterilmesi ve düzenli olarak egzersiz yapılması gerekir. Kişi beslenmesine dikkat ettiği sürece ve bölgesel yağlanma tekrarlanmaz ve vücut kontürü tekrar bozulmaz.

Liposuction Tehlikeli Bir Ameliyat Mıdır?

En çok tercih edilen estetik uygulamalardan biri olan Liposuction ameliyatı dünya genelinde bir yaygınlığa sahiptir. Bu kadar çok sık tercih edilmesinin sebebi çok kolay uygulanabilmesi ve oldukça güvenli bir ameliyat olmasıdır.

Deneyimli bir cerrahtan tarafından yapılan yağ aldırma ameliyatında komplikasyon oluşma riski yok denecek kadar azdır. Bu nedenle Liposuction’ın tehlikeli bir ameliyat olduğunu söyleyemeyiz ama her cerrahi operasyonda olduğu gibi yağ aldırma ameliyatı sonrasında da bazı sorunlar oluşabilir.

Yağ Aldıran Birinin Karşılaşabileceği Olası Riskler

  • Kan birikimi: Operasyon sonrasında kişi Hematom yani cilt altında geçici kan birikmesi sorunu yaşayabilir.
  • Uyuşma: Yağ alma işlemi yapılan bölgede ameliyat sonrasında uyuşukluk hissi oluşabilir.
  • Morarma ve ödem: Uygulama yapılan alanda operasyon sonrasında cilt renginde değişiklikler ve şişlikler oluşabilir.

Enfeksiyon: Nadiren de olsa ameliyattan sonra enfeksiyon oluşma riski vardır.

LİPOSUCTİON HAKKINDA GENEL BİLGİLER

Amaç Bölgesel yağları yok etmek
Operasyon Süresi 2 – 4 Saat
Hastanede Kalış Süresi 1 Gün
Anestezi Uygulama yapılacak alanın büyüklüğüne göre farklılık gösterir, genellikle genel anestezi uygulanır.
İyileşme Süresi 2 – 4 Hafta
Kalıcılık Süresi Uzun süreli kalıcılık sağlanır ancak yaşam tarzına bağlı olarak değişiklik gösterir
Korse Giyme Süresi 4 – 6 Hafta
İz Kalır Mı? 1,5 – 2 mm çapında minimal izler oluşur
Uygulama Alanları Genellikle kalça, karın, bacak ve kollara ancak ihtiyaç durumunda vücudun tamamına uygulanabilir

Liposuction – Yağ Aldırma Kimlere Yapılır?

Bazen kişinin beslenme alışkanlığı ne kadar iyi olsa da ya da ne kadar egzersiz yapsa da kalça, basen, bacak, göbek gibi alanlarda oluşan yağlanma sorunundan kurtulamayabilir.

Diyete ve spora karşı dirençli olan bölgesel yağlanma şikâyetleri olan kişilere Liposuction uygulanabilir ancak hastanın vücut kitle indeksinin 30 ve altında olması gerekir çünkü Liposuction bir zayıflama ya da kilo verme yöntemi değildir.

Vücut kitle indeksinin yanı sıra cilt kalitesinin iyi olması da Liposuction için çok önemlidir. Özellikle çok sık kilo alıp veren ve yaşı ilerleyen kişilerin cilt elastikiyeti ciddi biçimde zarar görebilir. Çeşitli nedenlerden dolayı cilt kalitesi bozulan kişiler için Liposuction tek başına yeterli olacak bir vücut şekillendirme yöntemi değildir.

Liposuction ameliyatı sırasında biriken yağ dokusu alındıktan sonra ciltte sarkma oluşmaması için cilt kalitesinin iyi olması gerekir. Eğer kişinin cilt sarkması sorunuyla karşılaşma olasılığı varsa Liposuction ile birlikte vücut germe estetiği yapılabilir.

Kronik bir rahatsızlığı olan hastalara yani kalp hastalarına, diyabeti olan kişilere, metabolizma hastalıkları ya da rahatsızlıkları olan hastalara, anesteziye karşı duyarlı olan hastalara Liposcution yapılmadan önce mutlaka bir dizi testler uygulanmalı ve risk faktörleri belirlenmelidir. Bununla birlikte hamile olanlara ve yeni doğum yapmış kişiler için Liposuction uygun değildir.

Liposuction Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci

Vücudun neredeyse her bölgesine uygulanabilen estetik bir müdahale olan Liposuction, inatçı bölgesel yağlardan kurtulmak için sıklıkla kullanılan oldukça etkili bir yöntemdir. Vücut şekillendirme uygulamaları arasında ilk sıralarda yer alan bu estetik uygulamadan sonra hastaları genellikle konforlu bir iyileşme süreci bekler.

Genel anestezi etkisinde gerçekleştirilen bu ameliyattan sonra hastanın bir gece hastanede kalması gerekir ancak gıdı gibi çok küçük alanlara uygulandığında hastanede istirahat edilmesine gerek yoktur. Ameliyattan sonraki iyileşme süreci kişinin sağlık durumuna bağlı olarak 2 ila 4 hafta arasında değişkenlik gösterir.

Operasyon sonrasında ödem(şişlik) ve morarma görülmesi normaldir bunların yanı sıra uygulama alanında biraz uyuşukluk da oluşabilir. Liposuction yaptıranlar genellikle yağ aldırma operasyonundan sonra şiddetli bir ağrı oluşmadığını belirtir ama olası ağrılar için hekim ağrı kesici tavsiye eder. Ameliyat bölgesindeki şişliği ve morluğu en aza indirmek ve cilt altı dokunun iyileşme sürecini hızlandırmak için ameliyattan sonra özel bir korse kullanılması gerekir.

Başlangıçta hem gece hem de gündüz kullanılması gereken bu korse belirli bir süre sonra sadece geceleri kullanılır. Korsenin ne kadar kullanılacağını doktor karar verir ama genellikle bu süre 4 ila 6 hafta arasında olur.

Yağ çekilen bölgeye korse sarılarak iyileşme süresi hızlandırılır. Bu korsenin ortalama 30 gün boyunca giyilmesi önemlidir. Böylece uygulama yapılan bölgedeki dikişler ve cilt dokusu yeni yerine daha hızlı alışacak ve ödemler daha kısa sürede atılacaktır.

Liposuction Ameliyatı Sonrası Hemen Sonuç Alabilir Miyim?

Vücudun kalça, basen, karın gibi bölgelerinde yağ hücrelerinin içine biriken yağlar bölgesel yağlanma sorununa yol açar. Liposuction ameliyatının amacı kişiyi çok kısa bir sürede ve çok kolay bir şekilde bölgesel yağlardan kurtulmaktır. Bu uygulamada cilt altında biriken yağlar vakumlama yöntemiyle tek seferde vücuttan atılır ve vücut hatları şekillendirilir.

Bu işlemlerden sonra kişinin bedeninde büyük bir değişim olacağı için ameliyatı sonuçları hemen görülebilir ama uygulama esnasında ameliyat alanına yapılan işlemler nedeniyle ödem oluşabilir. Vücutta oluşan bu ödem iki hafta içinde gözle görülür bir biçimde azalır ancak tam anlamıyla yok olması 4 ila 6 haftadır. Bu nedenle Liposuction sonrasında asıl etkiyi görebilmek için vücutta oluşan ödemin atılması gerekir, bunun için de ortalama olarak 6 hafta beklenmelidir.

Liposuction Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Liposuction Hangi Bölgelere Yapılır?

Bölgesel yağlanma sorunu olan birçok kadın ‘Liposuction nerelere uygulanır?’ sorusunun cevabını merak eder ancak bu hastanın isteği ile doğru ilişkilidir. Kişi istediği sürece bölgesel yağlanma sorunu olan her alana Liposuction yapılabilir ancak Liposuction genellikle kalçalardaki, karın bölgesindeki, dış uyluklardaki, alt ve üst kollardaki, beldeki, gıdıdaki yağlardan kurtulmak amacıyla yapılsa da vücudun geneline uygulanabilecek bir estetik uygulamadır.

Liposuction Ameliyatı Sonrasında İz Kalır mı?

Liposuction ameliyatı sırasında fazla yağları vücuttan atabilmek için cilt üzerine kesiler açılır ve içlerine kanüller yerleştirilir. Kanüllerin yerleştirilmesi amacıyla açılan 1,5-2 mm çapındaki cerrahi kesilerin izleri kalır ama bu izler zaman içinde iyileşerek belirginliğini kaybeder. Kanüllerin yerleştirilmesi için açılan minik kesilerin izleri dışarıdan bakıldığında belli olmayacak kadar küçük olduğu için yağ aldırma uygulaması iz kalmayan bir estetik operasyon olarak kabul edilir.

Liposuction Ağrılı bir Uygulama Mıdır?

Liposuction, anestezi etkisinde gerçekleştirilen cerrahi bir işlemdir bu nedenle kişinin ameliyat sırasında ağrı ya da acı hissetmesi söz konusu olamaz. Operasyon sonrası süreç için de Liposuction yaptıran hastalar genellikle şiddetli bir ağrıyla karşılaşmadıklarını belirtir ancak ameliyattan sonraki ilk hafta ağrı oluşma riski vardır, bu ağrılar genellikle ağrı kesici ile kontrol altına alınabilir.

Liposuction Ameliyatı Ne Kadar Sürer?

Liposuction ameliyatının kaç saat sürdüğü en çok merak edilen konulardan biridir ancak bu ameliyat kişiselleştirilebilir bir estetik uygulama olduğu için bu konuda net bir cevap vermek oldukça zordur.

Uygulamanın kapsamına göre ve alınacak yağ miktarına göre ameliyat süresi değişkenlik gösterir; küçük bir alana yapılan Liposuction yaklaşık olarak 30 dakika sürerken karın, kalça gibi alanlarda ameliyat süresi yaklaşık olarak 2 saattir. Eğer birden fazla alandan yağ alınırsa ameliyat süresi 4 saate kadar çıkabilir.

Liposuction Başka Bir Ameliyat ile Kombine Edilebilir mi?

Liposuction genellikle vücut germe ameliyatları ve yağ enjeksiyonu uygulamaları ile kombine bir şekilde yapılmaktadır. Vücut şekillendirme amacıyla yapılan karın germe, kol germe, bacak germe gibi uygulamaların yanı sıra Liposuction, meme estetiği ve popo estetiği ile sıklıkla kombine edilmektedir. Ayrıca yüzü ya da vücudun diğer bölümlerini dolgunlaştırmak amacıyla yapılan yağ enjeksiyonu uygulamalarında da Liposuction’dan faydalanılır.

Liposuction ile Vücuttan Ne Kadar Yağ Alınır?

Bölgesel yağlanma sorununu ortadan kaldıran Liposuction, sadece tek bir bölgeye uygulanabileceği gibi aynı anda birden fazla bölgeye de uygulanabilir. Bu nedenle yağ aldırma ameliyatında ne kadar yağ alınacağı ile ilgili kesin bilgi vermek oldukça zordur.

Genellikle ameliyatta alınacak yağ miktarı kişiden kişiye değişiklik gösterir ama tek seferde ortalama olarak 5-8 litre yağ alınır. 5-8 litre yağ insan vücudunda ortalama 5-6 kiloya denk gelir. Bölgesel yağlardan kurtulmak için genellikle tek seans yeterli olur fakat bazı durumlarda yağların iki seansta alınması daha uygun olur, böyle durumlarda iki seans arasında 40 gün beklenmesi gerekir.