Mezoterapi, yüze veya vücuda özel bir solüsyonun enjekte edildiği bir tedavidir. Kullanılan solüsyonlar, cilt dokusunu iyileştirmeye, akneyi azaltmaya, pigmentasyonu azaltmaya ve saç büyümesini iyileştirmeye yardımcı olan özel vitaminler, amino asitler ve diğer bileşenleri (Hyaluronik Asit gibi) içerir.

Hem erkekler hem de kadınlar için mezoterapi tedavileri uygulayabiliyoruz. Ayrıca çoğu cilt tipini etkili bir şekilde tedavi edebiliriz. Gelişmiş serumlar ve cilt bakım ürünleri kullanarak tedavilerimizi geliştiriyoruz.

Selülit, tıbbi bir tehlike oluşturmamasına veya herhangi bir risk faktörüne işaret etmemesine rağmen, özellikle mayo giyme zamanı geldiğinde can sıkıcı bir sorun olabilir. Topikal tedaviler uzun zamandır selülitle başa çıkmada standart yaklaşım olmuştur, ancak etki sınırlıdır. Fitness ve kas sıkılaştırma rejimleri de selüliti kayda değer bir dereceye kadar hedeflemeyi başaramaz.

Mezoterapi, en çok vücut yağ fazlalığı ve selülit ile ilgili sorunların giderilmesinde kullanılan kozmetik bir tedavidir , ancak bazen cilt yaşlanma sorunları, çatlaklar, saç dökülmesi  vb. edavisinde de kullanılabilir. Kliniğimizde mezoterapi sırasında çeşitli kokteyller enjekte edilir. Cildinizin en derin tabakasında, hipodermise uygulanan bu enjeksiyonlar arasında vitaminler, hormonlar, mineraller, bitki özleri ve genellikle lipitlerin parçalanmasını indükleme güçleriyle bilinen diğer maddeler bulunabilir. Aşırı yağ ve selülit için en çok mezoterapi ile tedavi edilen vücut bölgeleri kalça, üst kol, uyluk ve karın bölgesidir. Bu kozmetik işlem yüz ve boyunda da daha genç ve canlı görünmeleri için kullanılır.

Selülit tedavisi için mezoterapi günümüzün en yaygın selülit çözümlerinden biridir. Kadınların en büyük kabuslarından biri selülittir. Selülit vücudu yağlı, sağlıksız ve estetik dışı gösterebilir. Vücudunuzda selülitler varsa bunlardan kurtulmanın ne kadar zor olduğunu deneyimlemişsinizdir. Spor yapmak, bol bol su içmek veya selülit kremleri kullanmak maalesef %100 çözüm getirmiyor. Günümüz estetik teknolojileri sayesinde artık selülitlerden ve onların yarattığı estetik dışı görüntülerden kurtulmak mümkün. Selülit tedavisi için mezoterapi yaptırabilir, daha genç ve sıkı bir vücuda sahip olabilirsiniz.

Selülit tedavisi için mezoterapi nasıl kullanılır?

Mezoterapi, gençleşmek, sıkılaştırmak, ton eşitlemek ve kırışıkları tedavi etmek için oluşturulmuş bir tedavidir. Bunların yanı sıra selüliti azaltmak ve kilo verme sürecini desteklemek, çatlakları gidermek içinde tedavi olarak mezoterapinin kullanıldığı alanlardır. Mezoterapi kilo verme sonrası sarkan cildi toparlayarak cildin sıkılaşmasını sağlar.

Tedavi, doğal ekstraktların yanı sıra amino asitler, farmasötikler ve vitaminlerin cildin orta katmanlarına enjekte edilmesiyle elde edilir. Bu karışım, bölgesel metabolizmanın hızlanmasına ve dolayısıyla bölgesel yağ kaybına, cilt sıkılığına ve selülitin önemli ölçüde azaltılmasına yol açar.

Selülit için mezoterapi sonrası dikkat edilmesi gerekenler!

  • Tedaviden sonra en az 4 saat duş almaktan kaçının
  • Yaklaşık iki –üç gün doğrudan güneşe maruz kalmaktan kaçının.
  • Toksinlerin karaciğerle işlenmesini kolaylaştırmak için 2-3 gün alkolden kaçının

Mezoterapi ile Selülit Tedavisi sırasında ne bekleyebilirim?

Çok yüksek kaliteli bir iğne kullanılarak çoklu mikro enjeksiyonlar, cilt yüzeyinin altındaki mezoderm içine uygulanır. Amaç, yaşlandıkça yanlış yerleştirilen hyaluronik asidi güncellemektir.

Mezoterapi Tedavisi ne kadar sürer?

Mezoterapi sorunsuz, etkili bir tedavidir ve tamamlanması sadece 30-60 dakika sürer.

Nasıl Uygulanır?

Kıdemli cerrahlardan oluşan ekibimiz, sizi işleme sokmadan önce cildin gerekli tüm yönlerini inceler. İşlemi ağrısız hale getirmek için lokal anestezi uygulanır. İşlemin tamamlanması yaklaşık 30-60 dakika sürer.

Mezoterapi ne amaçla kullanılır?

Mezoterapi, yüz, vücut için ve ayrıca el ve boyun gençleştirmede kullanılabilir. Liposuction aksine, mezoterapi selüliti de tedavi eder.

Mezoterapi, doğrudan selülit alanlarına enjekte edilir. Bu da işlemin hedef odaklı olduğunu gösterir. Sonuç olarak, cilt renginin eşit ve pürüzsüz göründüğü selülitsüz bir cilt ortaya çıkar ve yağ birikintileri vücuttan temizlenir.

Mezoterapi neler içerir?

Bazı doğal özler, amino asitler, ilaçlar ve vitaminler içeren özel formülü, deri altına subdermal alana enjekte edilir. Çözelti hücreleri yeniden canlandırır, bu da hücrelerin daha aktif hale gelmesini sağlar ve daha fazla kolajen ve elastin üretimini uyarır.

Mezoterapi selülit olan bölgelere enjekte edildiğinde formülü, hücrelerin bölgesel metabolik hızı arttırarak yağ depolamasını önler ve mevcut yağ hücrelerini parçalara ayırır. Vücut enjeksiyonları, uylukları, üst bacaklar, üst kollar, boyun bölgesi gibi yağlanmanın ve selülitin yoğun olduğu bölgelere uygulanır. Mezoterapi 20 yaşının üzerindeki hastalara önerilir, en etkili sonuç için 4-6 seans yaptırmalısınız. Her seansın arasında 15 gün olmasına dikkat etmelisiniz.

Selülit Mezoterapi Fiyatı Nedir?

Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Bu nedenle 0212 241 46 24 no’lu telefondan polikliniğimizi arayarak Selülit Mezoterapisi fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın