Saç Analizi Nedir?

saç analiziSaç analizi, saçta veya saç derisinde oluşan sorunları tespit ederek bu sorunların sebebini öğrenmek veya ileride oluşabilecek muhtemel sorunları tespit edip bunlara çözüm üretmek amacıyla yapılan bir uygulamadır.

Saç analizi yaptıran bir kişi kendi saç derisi ve saç telleri hakkında kapsamlı bilgi sahibi olabilir. Saçın analizi ile saç tipi, saçın sahip olduğu kalite, saç sıklığı, saçın dökülme nedenleri, saç deri problemleri ve hastalıklarının tespiti yapılır. Kişide oluşan probleme bağlı olarak başvurulacak analiz türleri cihazlı veya cihazsız olmak üzere değişiklik gösterir.

Saç Analizi Nasıl Yapılır?

Saç analizi birkaç yöntem ile yapılabilir. Dermatoloji uzmanları tarafından dermoskop adı verilen cihazla saç köklerine, saç derisine ve saç tellerine bakılma işlemine trikoskopi denir. Bu yöntemle yüz kat zoomlanarak saç teli ve saç derisi görüntüsü büyütülmüş olur. Triko gramda ise belirli bir saç teli koparak çekilir ve saç telleri sayısı, diplerinin durumu mikroskop altında incelenir.

Böylece saç dipleri mikroskobik bir analize tabi tutulmuş olur. Saç analizi işlemi sayesinde kişinin saç sıklığı, saç kalitesi, cilt tipi ve problemi, kalınlığı ve var ise kellik derecesini tespit etmek mümkündür. Muayene ve saçların analizi sonrası eğer kişide sistemik bir problemden şüphelenirse, uzman hekim, ilaveten birtakım kan testleri hastadan istenebilir. Özellikle çeşitli hormon problemleri veya vitamin, mineral, kan değerlerindeki değişimler gözden geçirilerek, saç dökülme nedenine göre tedavi yapılmasını sağlar.

Dermatoloji uzmanı saç analizi sonrası tanı koyar, arada kalındığı durumlarda ise saç biyopsisi isteyebilir. Saç biyopsisi ise saç diplerine içerecek şekilde sorunlu bölgenin uyuşturularak mercimek tanesi boyutunda saç kökü ile beraber çevresindeki deriden parça alınması işlemidir. Alınan biyopsi patoloji laboratuvarı tarafından değerlendirilir ve sonuca göre tanı konur. Dermatit, egzama ve mantar gibi hastalıkların tedavisinde tıbbi solüsyonlar, krem ve şampuanlar kullanılabilir.

Saç Analizi ile Tespit Edilecek Sorunlar Nelerdir?

saç analiziSaç kaybı sebepleri: Saç kaybı hangi aşamada onu gösterir. Saç kaybının tipi nedir (androgenetik, saç kıran, mantar vb.)

Saç derisi hastalıkları: Saç derisinde oluşan muhtemel sorunlar tespit edilir. Saç derisinin yağlı olup olmadığı, deride seboreik dermatit egzamanın var olup olmadığı gibi sorunlar saptanır.

Saç derisinde yer alan diğer lezyonlar: Saç derisinde yer alan benler, ele gelen oluşumlar, deri altı şişlikler.

Saç kalınlığı ve saç şaftı yapısı: Saç telinin kalınlık ve incelik derecesi tespit edilir ve saç teli şeklinde herhangi bir bozukluk varsa tespit edilir.

Saç yoğunluğu: Saçlı derinin bir santimetrekare alanında yer alan saç teli miktarı saptanır.

Saç analizi uygulaması sonucunda elde edilen veriler ışığında sorunun saçlarda mı, yoksa saç derisinde mi, ya da bölgesel veya hormonsal olup olmadığı tespit edilerek sorunun şiddeti belirlenir.

Saçın analizi uygulamasında en önemli aşamalardan biri kişideki saç dökülme cinsinin ne olduğunun belirlenmesidir. Bu nedenle analiz sonucunda belirlenen sorun önemlidir. Analiz sonucuna göre uzman hekim tanı koyar gerekli tedavileri başlar. Saç dökülmesinde PRP, mezoterapi, saç ekimi gibi diğer yöntemler hakkında bilgi almak için sayfamızdaki diğer yazıları okuyabilirsiniz.

Saç analizi uygulaması saçlı deri hastalıkları, saç dökülmesi ve saç deri hastalıkları analizinde uygun bakımın takip edilmesi için son derece önem arz etmektedir.

Saç Analizi Kimler Yaptırmalı?

erkek saç analiziSaç analizi yaptırabilmek için belirlenmiş herhangi bir yaş aralığı bulunmamaktadır. Çünkü saç derisiyle ve saçlarıyla sorun yaşayan her kesim yaştan insan bu uygulamayı yaptırabilir.

Saçları ile sorun yaşamayan kimseler de saç analizi uygulamasından faydalanabilir. Böylece saç analizi yaptırarak ileride oluşabilecek muhtemel sorunlar önceden tespit edilebilmektedir. Ardından da uygun ürünler yardımıyla saçlarını hasarlardan koruyabilirler.

Saç Ekimi Öncesinde Saç Analizi Yaptırılmalı mı?

Saç ekimi öncesinde mutlaka doktor ile detaylı bir muayene yapılması gerekir. Bu muayene esnasında saç analizi yapılır. Saç köklerinin alınacağı bölgede bulunan saç sıklığı dikkate alınarak bu bölgenin kapatmak için yeterli düzeyde olup olmadığı belirlenir. İşlem öncesinde saçın analizi esnasında saç kökleri yapısı ve saç teli kalınlığı saptanır. Bu analizin yapılması şarttır çünkü saç telinin ince veya kalın oluşu saç ekimi uygulamasında önemli olan faktörlerdir. Ayrıca operasyon öncesi saç çizgisi de belirlenmelidir. İşlem öncesinde kişi tansiyon, kalp, şeker gibi rahatsızlıklara sahip ise bunu da belirtmelidir.

Saç Analizi Fiyatları

Saç analizi fiyatları kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Sizin için en doğru fiyat bilgisine ulaşmak ve diğer tüm merak ettikleriniz için 0212 241 46 24 numaralı telefondan kliniğimize ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın